A cops de puny al Parlament de Geòrgia: un diputat agredeix el líder del partit de govern

Milers de persones es manifestaven a fora del Parlament en contra d'una llei que consideren que és pròpia de règims com Rússia

Redacció/Agències

El diputat i líder de l'opositor Partit dels Ciutadans de Geòrgia, Aleko Elisashvili, va propinar aquest dilluns un cop de puny a la cara al líder del partit Somni Georgià, Mamuka Mdinaradze.

L'agressió va passar mentre Mdinaradze intervenia davant la comissió del Parlament que debat el projecte de llei d'agents estrangers, que ha tornat a desfermar la polèmica al país.

La tensió havia anat augmentant durant el debat, a la mateixa hora que milers de persones s'estaven manifestant a la cèntrica avinguda Rustaveli de Tbilisi, als voltants del Parlament georgià, en senyal de protesta contra un projecte que consideren més propi de Rússia, i que creuen que limitarà la llibertat d'expressió i els drets fonamentals de la població.

L'agressió va obligar a suspendre immediatament la sessió, mentre pràcticament tots els membres del Parlament s'havien aixecat davant de la situació. En aquest punt, la televisió va tallar l'emissió.

En declaracions a la premsa, després d'agredir Mdinaradze, Elisashvili va insistir a criticar el projecte legislatiu:

"Ens estan arrossegant cap a Rússia. No és moment de quedar-se assegut a casa, els hem de fer fora (del Parlament)."

Entre altres, la nova llei preveu que les entitats que rebin com a mínim un 20% de finançament exterior s'hauran de registrar com a "agents d'influència estrangera".

Milers de persones han sortit al carrer per oposar-se a la nova llei (EFE/EPA/David Mdzinarishvili)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut