Daniel Sancho, acompanyat de la policia tailandesa
Daniel Sancho va ser detingut l'estiu passat per l'assassinat del cirurgià colombià Edwin Arrieta (EFE)

Acaba el judici a Daniel Sancho amb l'al·legat final: insisteix que va actuar en defensa pròpia

Sancho diu que es va defensar després que Arrieta l'intentés violar i demana disculpes a la família de la víctima en l'última sessió del judici

RedaccióActualitzat

El judici contra l'espanyol Daniel Sancho, acusat de l'assassinat premeditat i l'esquarterament del cirurgià colombià Edwin Arrieta ha acabat aquesta matinada --hora catalana-- a Tailàndia amb el seu al·legat. La sentència es llegirà el 29 d'agost, a les 10 del matí.

El procés ha durat prop d'un mes i acaba un dia abans del previst. 

En l'última intervenció, que s'ha allargat uns 45 minuts, Sancho ha insistit que va actuar en defensa pròpia després de l'intent de violació per part d'Arrieta i que la mort va ser deguda a un accident durant una baralla.

En l'al·legat, també ha demanat disculpes a la família de la víctima.

En l'última jornada també ha testificat un cuiner tailandès que coneix l'acusat i la víctima.

Els dos dies anteriors, Sancho havia testificat responent les preguntes de la defensa i la Fiscalia, que ha intentat demostrar durant el judici que va assassinar de manera premeditada Arrieta el 2 d'agost passat a la turística illa de Phangan, pròxima a Samui, on tots dos havien quedat aquell dia.

També se l'acusa d'esquarterar el cos i ocultar-lo escampant-ne les restes, i de destrucció de documentació aliena, pel passaport del colombià.

El primer dia del judici, el 9 d'abril passat, Sancho només va acceptar el càrrec d'ocultació del cos i es va declarar no culpable de l'assassinat premeditat i de la destrucció de documentació.
 

El pare de Sancho, l
El pare de Sancho, l'actor Rodolfo Sancho, ha assistit al judici a Tailàndia (EFE/ Sitthipong Charoenjai)

Un mes de judici, amb l'opció de ser condemnat a la pena de mort

El procés va començar el 9 d'abril i s'ha allargat 12 sessions, on s'han pogut escoltar 35 testimonis, una desena de part de la defensa. Entre d'altres, hi han assistit el pare de Sancho, l'actor Rodolfo Sancho, i la mare, l'analista d'inversions Silvia Bronchalo.

Ara Sancho, que està en presó provisional des del 7 d'agost passat, ha tornat a la presó de Samui, al sud de Tailàndia, a l'espera de la sentència.

La versió de Sancho ha anat canviant des dels fets, ara farà un any. Primer va confessar el crim davant la Policia de Phangan, després es va declarar no culpable i durant la primera vista del judici, el 9 d'abril passat, només va acceptar el càrrec d'ocultació del cadàver, mentre que es va declarar no culpable d'assassinat premeditat --que Tailàndia pot castigar amb la pena de mort-- i de destrucció de documentació aliena.

Anar al contingut