Correus entrega a les meses electorals els vots per correu el dia de les eleccions
Correus entrega a les meses electorals els vots per correu el dia de les eleccions (EFE / Nacho Gallego)

Aquest dijous és l'últim dia per enviar el vot per correu abans de les eleccions del 12M

Les persones que l'hagin sol·licitat ja no podran votar de forma presencial a la mesa i tenen fins al dia 9 de maig per fer efectiu el vot

A cinc dies de les eleccions, les persones que hagin demanat el vot per correu tenen fins aquest dijous, 9 de maig, per fer-lo efectiu. De fet, una vegada l'Oficina del Cens Electoral ha admès aquesta sol·licitud, ja no es podrà votar de forma presencial a la mesa.

En aquest sentit, la documentació per exercir el vot arribarà --si no ho ha fet ja-- per correu certificat a l'adreça que s'hagi indicat i s'ha de rebre personalment. Es pot fer el seguiment d'arribada a través de la pàgina de trameses de Correus mitjançant el codi de documentació electoral.

Si en aquell moment no s'és a casa, s'haurà d'anar a l'oficina de Correus corresponent a recollir-la. I en cas de malaltia o incapacitat certificada mèdicament, es pot optar perquè hi vagi en nom nostre un representant autoritzat notarialment o consularment.

La documentació inclou, entre d'altres, totes les paperetes de les candidatures que es presenten i els sobres per votar.


Com arribarà el vot a la mesa electoral?

En un primer moment, l'elector tenia fins al 8 de maig per enviar el vot per correu, però finalment, s'ha ampliat el termini fins al dia 9, aquest dijous.

Per fer-ho, cal anar personalment a les oficines de Correus i identificar-se amb el DNI, el passaport, el permís de conduir o qualsevol altre document vàlid que ho permeti. De fet, aquests comprovants poder estar caducats, però han de ser originals.

A continuació, s'ha d'enviar el vot --de forma gratuïta-- com a correu certificat dirigit a la mesa electoral.

Si no s'hi pot anar personalment, es pot autoritzar una altra persona major d'edat perquè ho faci en nom nostre. L'autorització ha d'estar signada pel votant i s'ha d'acompanyar d'una fotocòpia del DNI, el passaport o un altre document oficial que identifiqui l'elector.


Com s'afegeixen els vots per correu al recompte?

Correus entregarà els vots a les meses electorals durant el dia de la votació, com a màxim fins a les vuit del vespre.

Un cop tancats els col·legis i finalitzada la votació presencial, els vots per correu rebuts a la mesa s'introdueixen a l'urna, prèvia comprovació de la inscripció del votant al cens. A partir d'aquí, comença l'escrutini.

Amb tot, per circumstàncies més concretes es pot consultar la guia que ofereix la Generalitat.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut