Fins el 17 de gener, es poden portar els avets als punts de recollida de Barcelona (Pexels/Karolina Grabowska)

Barcelona comença a recollir arbres de Nadal a tots els districtes per reciclar-los

L'Ajuntament ha instal·lat 227 punts de recollida d'avets i branques ornamentals, que es trituraran i es faran servir als jardins de la ciutat

RedaccióActualitzat

Quan ja han passat els Reis, comença a ser l'hora de treure els guarniments de Nadal de les cases. A la ciutat de Barcelona, els que han posat avets naturals tenen, com cada any, diversos punts de recollida repartits als deu districtes de la ciutat

Fins al 17 de gener es podran portar als més de 227 punts que hi ha, en total. Els serveis de neteja els aniran retirant i es convertiran en triturat, que es destinarà a millorar els jardins i els espais verds, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

La campanya té com a objectiu evitar l'abandonament incívic dels arbres de Nadal a l'espai públic i, al mateix temps, aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment de les zones enjardinades de la capital catalana.

Sobretot es recullen avets, però també branques que s'han fet servir de decoració. L'Ajuntament demana que es deixin nets d'elements ornamentals.

Els arbres recollits es traslladen a un viver municipal, on es trituren i es deixen madurar dos o tres mesos. Aquest material permet millorar la retenció d'humitat i airejar el sòl i ajuda a evitar l'aparició de males herbes, en el que es coneix com a encoixinament o mulching.

L'any passat es van recollir 9.256 arbres amb què es van poder fer 183 metres cúbics de triturat.

ARXIVAT A:
NadalAjuntament de Barcelona
Anar al contingut