Nens a la selva de Colòmbia
El govern de Colòmbia té la custòdia dels quatre nens (Europa Press)

Detenen per abús sexual el pare dels nens que van sobreviure a la selva de Colòmbia

Els avis materns dels germans han denunciat Manuel Ranoque i exigeixen la custòdia dels nens

Redacció/AgènciesActualitzat

Han detingut a Colòmbia Manuel Ranoque, el pare dels quatre nens indígenes que van sobreviure durant 40 dies perduts a la selva de l'Amazònia colombiana, acusat d'abús sexual. Així ho ha confirmat la Fiscalia General de la Nació, que no ha especificat els càrrecs contra l'home, de 47 anys.

Després del rescat dels germans, el governador de la comunitat indígena de la família, William Castro, va afirmar a la televisió que "hi havia indicis" que el pare hagués violat la seva filla gran, de 13 anys.

Mentre els infants de 13, 9, 4 i 1 anys eren a l'Hospital Militar de Bogotà, l'Institut Colombià de Benestar Familiar (ICBF) no va deixar que el pare veiés els fills mentre estudiava les denúncies que havia fet la família per part de mare. 

Ranoque ha negat les acusacions en tot moment, però quan els infants van sortir de l'hospital, l'ICBF es va quedar la custòdia de tots quatre.

Segons els avis materns, que volen la custòdia dels nets, Manuel Ranoque també hauria abusat sexualment de la mare dels nens, Magdalena Mucutuy, que va morir arran de l'accident en què es va estavellar l'avioneta enmig de la selva.

La detenció s'ha fet aquest divendres i, de moment, s'espera que se celebri la vista oral del judici.

El pare dels nens el dia del rescat (EFE/ Mauricio Dueñas Castañeda)

Una història de pel·lícula

Els quatre nens van sobreviure 40 dies a la selva menjant fruita, arrels i farina de iuca. Quan els equips de rescat els van trobar, els infants ja estaven al límit de les seves forces, amb la roba desgastada, plens de picades d'insectes, molt dèbils i deshidratats, i sense gairebé energia per moure's.

Els germans van haver d'acomiadar-se de la mare, que va agonitzar durant dies (EFE/ Mauricio Dueñas Castañeda)

La seva història va fer la volta al món. Tant és així que productores cinematogràfiques com Hollywood han fet ofertes a la família per adquirir els drets i portar-ho a la pantalla gran. De moment, el govern ha creat un fideïcomís per gestionar els diners que puguin guanyar els nens per explicar-se.

Per la seva banda, el pare ha posat una denúncia per uns 136.000 euros contra l'empresa propietària de l'avioneta, Avianline Charters's.

 

ARXIVAT A:
Drets humansAmazòniaColòmbia
Anar al contingut