Segons fonts policials, els agents han disparat en sentir-se amenaçats (REUTERS/Christian Hartmann)

Dos morts per trets de la policia en ple centre de París quan s'escapaven d'un control

Els fets han tingut lloc poc abans de la mitjanit del dia de les eleccions presidencials, però no s'ha establert cap vincle entre una cosa i l'altra

Redacció/AgènciesActualitzat

La policia ha disparat contra un cotxe que anava contra direcció al centre de París, prop del pont Neuf, poc abans de la mitjanit. Com a resultat de l'actuació policial han mort dos dels ocupants del vehicle i un tercer ha quedat ferit.

Segons ha explicat una font policial a l'agència France Presse, el cotxe ha intentat atropellar els agents que el volien aturar. Els fets han passat poques hores després de la reelecció del president Emmanuel Macron, que ho ha celebrat al Camp de Mart, prop de la torre Eiffel. Per ara no s'ha establert cap vincle entre l'incident i aquest esdeveniment polític.

Segons la mateixa font policial, les primeres investigacions apunten que el vehicle estava circulant contra direcció quan la policia l'ha volgut aturar. Aleshores, hi hauria hagut el xoc entre els ocupants del vehicle i els agents, que han utilitzat l'arma i han matat dues persones, una de les quals seria el conductor, i n'han ferit una altra.

Fonts policials han indicat a EFE que els policies han disparat contra el vehicle perquè s'han vist amenaçats. El vehicle és un Volkswagen Polo de color fosc, matriculat a París, segons un fotògraf de l'AFP. Segons ha explicat un testimoni al diari Le Figaro, el cotxe estava estacionat contra direcció a l'altura de la plaça Vert-Galant, al mig del pont Neuf, que és el més antic de la ciutat sobre el riu Sena.

"La policia s'hi ha acostat per fer un control als ocupants del vehicle apuntant-los amb armes automàtiques. El conductor ha arrencat en direcció cap a la policia a tota velocitat. La policia ha disparat immediatament", ha explicat el testimoni.

 

ARXIVAT A:
PolicialFrançaEleccions França 2022
Anar al contingut