Captura del videoclip "Illusion" de Dua Lipa
Captura del videoclip "Illusion" de Dua Lipa, gravat a Barcelona

Dua Lipa homenatja els castellers a "Illusion": "Em vaig inspirar en les torres catalanes"

L'artista confirma a Billboard els rumors que una de les escenes del seu últim videoclip rodat a Barcelona està dedicada als castells humans que ha vist a Catalunya

Actualitzat

La cantant Dua Lipa, que acaba d'enregistrar a Barcelona el seu últim videoclip, "Illusion", confessa en una entrevista a Billboard que es va inspirar en les torres humanes dels castellers. 

Corria el rumor entre els fans, però finalment l'artista britanicoalbanesa ha confirmat que va quedar fascinada pels castellers i que el que pot semblar una il·lusió està inspirat en la realitat. 

"La gent que veu el vídeo no pot creure que hi ha qui ho fa a la vida real. Realment, em vaig inspirar en les torres catalanes. Unes grans torres de gent que s'enfilen les unes sobre les altres. És una gran festa que es fa a Espanya, però tan bonica visualment de veure que vaig tenir ganes de fer una idea molt semblant en un sentit literal."

 

Txell Mas, la capitana de l'equip olímpic espanyol de natació sincronitzada, que va participar en el videoclip, va revelar fa dos dies a Ràdio Flaixbac que la torre estava dedicada als castellers, un detall que van saber durant el rodatge, però que han hagut de mantenir uns dies en secret per exigències de confidencialitat. 

@flaixbacoficial La dedicatòria oculta al món casteller del videoclip de Dua Lipa! 🏰 #dualipa #illusion #català #ràdio #estiktokat😎 #catalàtiktok #peratu #viral @marionacordoba @marcfrigola ♬ original sound - Flaixbac

En una de les escenes del videoclip, la cantant es veu al cim d'una estructura de plataformes amb ballarins com si fos un castell i ella, l'enxaneta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)


Tot plegat es va dur en el més estricte secret. La nedadora explica que no van saber que feien un videoclip per a Dua Lipa fins que va ser el dia del rodatge. Com també ho va ser un secret la seva presència a Barcelona, on l'artista sembla que ve sovint. 

Dua Lipa ha triat les Piscines Municipals de Montjuïc, un espai molt especial que des dels Jocs Olímpics ha estat escenari de rodatges de cinema, publicitat i videoclips. 

"És molt bonic veure l'horitzó de Barcelona i aquesta mena de nedadores i acròbates i les torres i jocs que fem durant tot el vídeo."

Ara "Illusion", de Dua Lipa, pot representar un nou reconeixement de Barcelona com a plató, diu el director de les instal·lacions, Josep Aymerich, com ho va ser, en el seu moment, el videoclip "Slow", de Kylie Minogue.

Carme Melús, responsable de rodatges culturals de la Barcelona Film Commission, afegeix que l'obra de Dua Lipa ha estat una palanca per recordar els videoclips que s'han fet a Barcelona, ja que de les més de 240.000 activitats que acull anualment Barcelona, unes 3.000 són rodatges. Barcelona és la tercera ciutat europea en rodatges

Els castellers també han estat inspiració d'altres artistes internacionals, com el raper Travis Scott.  Va venir a Tarragona a enregistrar a la Tarraco Arena el seu videoclip "Sirens", on ell mateix feia de casteller, imatges que també formen part d'un llargmetratge que s'ha estrenat als EUA.

ARXIVAT A:
Xarxes socials MúsicaCultura popular
Anar al contingut