El BBVA vol comprar el Banc Sabadell

Després de confirmar aquesta possible operació, les accions de Banc Sabadell han repuntat un 6% a la borsa

RedaccióActualitzat

El BBVA està estudiant una possible fusió amb el Banc Sabadell, cosa que a la pràctica representaria una compra. De moment, ha contractat un equip d'assessors per analitzar l'operació, segons ha informat el banc en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). 

L'entitat basca ha explicat que ha traslladat el seu interès al president del consell d'administració del Banc Sabadell, Josep Oliu, per "iniciar negociacions per explorar una possible fusió entre ambdues entitats".

Per la seva banda, Banc Sabadell ha confirmat que ha rebut aquest dimarts una proposta del BBVA per procedir a una fusió i ha assegurat que el seu consell d'administració "l'analitzarà adequadament".

No és el primer cop que es planteja una fusió entre totes dues entitats. Ara fa tres anys, el Banc Sabadell i el BBVA ja van obrir negociacions, però van quedar aturades perquè, segons van comunicar a la CNMV, no es van posar d'acord en l'intercanvi d'accions entre les dues entitats. Llavors, el banc valia molt menys i travessava una situació més delicada.

Van ser unes negociacions que el Sabadell va donar per trencades el novembre d'aquell any.  
 

Banc Sabadell a l'alça i el BBVA baixa a borsa

Aquest dimarts el Sabadell val a borsa 9.500 milions d'euros; de fet, l'operació li sortiria al BBVA més cara que quan ho va intentar per primer cop, l'any 2020.  Ara els seus gestors asseguren que han redreçat clarament el rumb, i cada cop que se'ls ha consultat en públic han descartat una operació d'aquesta mena.

Tanmateix, en saber-se la notícia sobre aquesta possible operació, les accions de Banc Sabadell han repuntat un 7% a la borsa, mentre que les del BBVA s'han anotat una caiguda del 5%.
 

Fracàs al primer intent i recuperació del Sabadell

En aquella primera negociació es va parlar que la integració es faria per un intercanvi d'accions i no en metàl·lic, cosa que el Sabadell considerava que el perjudicava perquè creia que tenia major capacitat de generar valor per si mateix. 

Aleshores el BBVA havia anunciat la venda de la seva filial als Estats Units per 11.600 milions de dòlars (uns 9.700 milions d'euros al canvi del novembre del 2020), una operació que li va suposar importants plusvàlues i un excés de capital que, entre altres vies, ha repartit en dividends i recompra de títols entre els seus accionistes.

En paral·lel, el Sabadell, després d'acabades aquelles negociacions, el desembre del mateix any 2020, va anunciar que César González-Bueno passaria a ser el conseller delegat del grup en substitució de Jaime Guardiola.

El Sabadell començava una nova etapa que s'ha traduït en una millora dels resultats fins a quadruplicar el valor de l'acció i arribar als 1,86 euros. El canvi de la política monetària i les pujades dels tipus d'interès a Europa també han contribuït a la recuperació del Sabadell sense haver de vendre la seva filial TSB, com es va especular.

ARXIVAT A:
Banca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut