Luis Rubiales arribant als jutjats de Majadahonda, a Madrid (EFE/Mariscal)

El jutge envia a judici Luis Rubiales, acusat d'agressió sexual i coaccions a Jennifer Hermoso

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol afronta una petició de la Fiscalia de dos anys i mig de presó i haurà de dipositar 65.000 euros de fiança

Redacció/AgènciesActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha acordat l'obertura de judici oral a l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales pels delictes d'agressió sexual i coaccions pel petó no consentit que va fer a la jugadora Jenni Hermoso després de la final del Mundial a Sydney.

A la seva interlocutòria, el magistrat li dona un termini de 24 hores perquè dipositi una fiança de 65.000 euros per fer front a les eventuals responsabilitats civils a què pogués ser condemnat pel delicte d'agressió sexual. Aquest termini començarà a comptar a partir del moment que se li comuniqui l'obertura del judici oral.

De Jorge també envia a judici per un delicte de coaccions l'exdirector esportiu de la selecció masculina Albert Luque, l'exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda i el que va ser responsable de Màrqueting de la Federació Rubén Rivera.

Per aquests fets, Rubiales afronta una petició de la Fiscalia de dos anys i mig de presó: 1 any per un delicte d'agressió sexual i 1 any i 6 mesos per un delicte de coaccions en concepte d'autor.

El ministeri públic, a més, també demana a l'Audiència Nacional que condemni a 1 any i 6 mesos de presó per un delicte de coaccions Vilda, Luque i Rivera.


El petó "no va ser consentit"

El mes de gener passat el jutge Francisco de Jorge va proposar jutjar Rubiales al considerar que el petó a la jugadora "no va ser consentit" i que l'exdirigent va actuar de forma "unilateral i sorprenent".

El magistrat, en concret, assegurava en la seva resolució que "les pressions a què es va sotmetre la jugadora" van crear a la futbolista de la selecció femenina "una situació d'ansietat i intens estrès".

A més de Rubiales, el magistrat també va proposar enviar al banc dels acusats Luque, Vilda i Rivera per les pressions posteriors a les quals es va sotmetre la jugadora perquè accedís a fer una manifestació pública afirmant que el petó havia estat consentit.

El jutge assegurava que va existir "una acció concertada" dels tres processats acordada amb Rubiales "per doblegar la voluntat d'Hermoso i aconseguir que accedís a gravar un vídeo en què digués que el petó havia estat consentit".

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaMasclisme Audiència NacionalLuis Rubiales
Anar al contingut