Els estudiants tornen a ocupar el campament muntat al campus de l'Institut Tecnològic de Massachusetts en solidaritat amb els palestins d'…
Els estudiants tornen a ocupar el campament muntat al campus de l'Institut Tecnològic de Massachusetts en solidaritat amb els palestins d'on han estat desallotjats

Harvard i MIT amenacen de suspendre o expulsar els estudiants de les protestes propalestines

Ja són 2.700 els estudiants detinguts a tot el país des que es van iniciar les protestes contra la guerra a Gaza i organitzacions d'estudiants denuncien casos d'abús policial

Redacció/Agències

Els campus nord-americans s'acosten a un final de curs mogut. Les protestes a favor de Palestina i contra la guerra d'Israel segueixen ben enceses i les universitats temen que afectin el final de curs i les cerimònies de graduació.

Les dues grans de Cambridge, Harvard i el MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts), van amenaçar dilluns els estudiants que han muntat un campament de protesta al recinte de suspendre'ls o expulsar-los si no l'aixecaven i desallotjaven els respectius campus.
 

El MIT els pot restringir exàmens o la graduació

Per una banda, la presidenta del MIT, Sally Kornbluth, va avisar que qui no abandonés el campament podria enfrontar-se a una suspensió "acadèmica temporal immediata", cosa que els impediria anar a classe, presentar-se als exàmens o participar en la graduació.

Alguns estudiants s'han negat a fer-ho i, un parell d'hores després d'haver estat desallotjats per l'administració, han recuperat posicions al campament solidari organitzat al MIT. De fet, alumnes d'una desena d'instituts propers han arribat a abandonar les classes i s'han dirigit al campament per sumar-s'hi i reforçar-lo. 


Amenaça d'expulsió a Harvard

Per l'altra, el president interí de Harvard, Alan Garber, també ha amenaçat els seus estudiants d'expulsar-los si no es retiraven, tot i que en el seu cas no ha mencionat la policia.

La intervenció policial en altres campus universitaris, com a la Universitat de Califòrnia, a San Diego i Los Angeles (UCLA), va acabar dilluns amb més d'un centenar de detinguts, que se sumen als 243 manifestants detinguts la setmana passada.

Precisament, els organitzadors del campament de solidaritat amb Palestina de l'UCLA reclamen en una declaració que els detinguts siguin alliberats "de forma immediata" i que tots els càrrecs "inventats" que se'ls imputen siguin retirats, a més de descriure diferents casos d'abús policial que han patit els estudiants detinguts en les últimes hores. 

Ja són 2.700 els estudiants detinguts a tot el país des que es van iniciar les protestes contra la guerra, a l'abril. Aleshores, els estudiants de la Universitat Colúmbia, a Nova York, van prendre els carrers per demanar a les seves respectives universitats que tallessin relacions amb Israel i protestar pel suport del govern de Joe Biden al de Benjamin Netanyahu.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsGuerra a Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut