Interior ofereix a Trapero la restitució al capdavant dels Mossos

TV3 ha pogut parlar amb el major, que ha dit que "el judici ha estat una oportunitat perquè entenguin com actuava el cos de Mossos d'Esquadra"

RedaccióActualitzat

Segons fonts de la Conselleria d'Interior, el major Josep Lluís Trapero ha rebut l'oferta de tornar a liderar els Mossos després de la seva absolució. 

TV3 ha pogut parlar amb Trapero després de conèixer-se la sentència, i ha assegurat que, a nivell pesonal, està molt satisfet amb el resultat final del seu processament:

"El judici ha estat una oportunitat perquè entenguin com actuava el cos de Mossos d'Esquadra. Això ho hem aconseguit."

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, deixa clar que la sentència absolutòria invalida que se l'apartés del càrrec de major dels Mossos, i fonts del departament confirmen que ja se li ha ofert que torni a comandar el cos. Una situació delicada, tenint en compte que des del departament valoren molt la bona feina -especifiquen- que està fent l'actual comissari en cap, Eduard Sallent, i també tenint en compte que ell no ha posat el seu càrrec a disposició.

 

 

El major Trapero –que ho continua sent, perquè major és un grau, no pas un càrrec– estava al capdavant dels Mossos d'Esquadra abans i durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, convocat pel govern presidit per Carles Puigdemont i anul·lat pel Tribunal Constitucional.

El govern espanyol el va destituir amb el 155. La fórmula inicial era que els Mossos quedessin en mans del general Gozalo, cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, en una maniobra per treure poder a la policia catalana. Ho ha revelat l'exconseller d'Interior Xavier Pomés al programa "Més 324".

"Va perillar molt el cos dels Mossos d'Esquadra perquè hi ha via interessos a Madrid importants de dir 'ara estan en un moment de debilitat a Catalunya, intervenim el cos de Mossos i el devaluem'. I van estar a punt de posar al capdavant del cos de Mossos un general de la Guàrdia Civil."

 

 

Al final, però, el govern del PP va optar per nomenar el comissari Ferran López cap del cos i es va evitar, d'aquesta manera, la caiguda dels Mossos.

L'Audiència Nacional va comunicar aquest dimecres la seva sentència absolutòria pels delictes de sedició i de desobediència al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero; a la intendenta Teresa Laplana; a l'exdirector general de la Policia, Pere Soler, i a l'exsecretari general d'Interior, Cèsar Puig.

Trapero va arribar al judici acusat de sedició i organització criminal, però les proves aportades, defensa la seva advocada Olga Tubau, han demostrat que el major no va incórrer en cap delicte i va complir les ordres judicials que es van donar l'1 d'octubre.

 

Després de saber-se la sentència, el conseller d'Interior va afirmar "es referma la necessitat que es faci justícia, entre d'altres, a l'aleshores conseller d'Interior, Joaquim Forn".

Aquest dijous, l'advocat Xavier Melero, que defensa Forn, ha afirmat que utilitzarà la sentència absolutòria del major Trapero i la cúpula dels Mossos per recórrer al Tribunal Constitucional la condemna de l'exconseller d'Interior. De tota manera, és en la tramitació de l'indult on Melero veu que la sentència pot tenir una repercussió més immediata de cara a aconseguir la llibertat de Forn.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici TraperoJudici procésReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut