La dirigent d'ERC Marta Molina, imputada per Tsunami, es queda i afrontarà si cal la presó

Respecta la decisió dels que han marxat, però assegura: "També és important que hi hagi gent que planti cara al jutge i pugui dir-li si de veritat creu que això de què se'ns acusa és terrorisme"

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Txell Ortiz Vilaseca

Sotscap de la secció de Política d'Informatius de TV3

@txell79
Actualitzat

Si la setmana passada coneixíem els casos dels investigats per Tsunami que s'han vist forçats a marxar fora de Catalunya, ara coneixem els que han decidit quedar-se i trencar el seu silenci.

És el cas de la dirigent d'Esquerra Marta Molina, que explica que la decisió de quedar-se és política. Creu que també és una manera d'evidenciar, diu, la injustícia per haver-los acusat de terrorisme i plantar cara al jutge García-Castellón.

Alhora, però, també es manté en contacte amb la resta dels que han marxat, amb qui diu que hi ha una estratègia compartida:

''Penso que és important la gent que està a l'exili pensant estratègia internacional, però també és important que hi hagi gent aquí que planti cara al jutge i pugui dir-li si de veritat creu que això de què se'ns acusa és terrorisme."

Marta Molina viu a Sant Joan Despí, d'on ha estat regidora. Ara forma part de l'executiva d'Esquerra i recorda quan la Guàrdia Civil va entrar a casa seva en un dels escorcolls de l'operació Volhov i se li van endur dispositius electrònics i també l'urna de l'1 d'Octubre que tenia al menjador.

És just aquest fet el que creu que fa que es tracti d'una causa política de símbols i confia que no podran demostrar amb proves l'acusació de terrorisme.

Diu que ha viscut amb por, però que des de fa uns mesos, des que ha pres la decisió de quedar-se, ha fet un canvi de xip per afrontar millor el que pot venir a partir d'ara:

"Jo he tingut molta por, però penso que he fet un canvi de xip. Des de fa mesos he fet un clic que ha fet que aquesta por desaparegués, tot i que he passat moltes nits sense dormir amb nusos a l'estómac."

Molina ja va ser detinguda l'octubre del 2020 per l'operació Volhov. Ella, l'exconseller Xavier Vendrell i l'editor Oriol Soler, entre altres, van passar dues nits als calabossos. De fet, ja aleshores la Guàrdia Civil els considerava peces claus de Tsunami Democràtic.

Vendrell és actualment a Colòmbia, on treballa des de fa temps, i recorda que sempre que l'han citat ha anat a declarar:

''Estic treballant a Colòmbia, però sempre que m'han cridat a declarar hi he anat."

Soler també ha decidit quedar-se aquí, com ha fet Marta Molina, que assegura que està preparada per si ha d'anar a la presó, encara que confia que tard o d'hora la política ho evitarà, perquè creu que la llei d'amnistia la cobrirà.

Ara bé, és conscient també que si la citen a declarar podria acabar a la presó, i per això des d'aquí està preparant amb la seva advocada, Marina Roig, un eventual judici per poder-se defensar de l'acusació de terrorisme:

"Jo confio que la política farà que no hagi d'anar a la presó, però si hi he d'anar, la pressió que tindrà l'Estat a sobre tindrà conseqüències, perquè a més d'exiliats tornarà a tenir presos polítics."

ARXIVAT A:
JudicialERCAudiència NacionalTsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut