La Regata Cultural: més de 200 activitats acompanyaran la Copa Amèrica a Barcelona

Concerts oberts al públic, mostres gastronòmiques, exposicions a museus, lligues esportives escolars i juvenils, entre d'altres, amb l'objectiu d'enfortir el vincle de la competició amb la ciutadania

Barcelona ha organitzat la Regata Cultural per acompanyar l'arribada de la Copa Amèrica de Vela, que es disputarà a la ciutat comtal a partir de l'agost. Aquesta iniciativa, que s'acaba de presentar i s'allargarà fins a finals d'any amb un calendari generós, compta amb una programació de més de 200 activitats que recorden l'Olimpíada Cultural dels Jocs Olímpics del 1992.

La Fundació Miró de Barcelona ha acollit aquest dimarts la presentació del programa d'activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, científiques i d'oci vinculades a la Copa Amèrica.

Més de 60 entitats acompanyaran aquest pla impulsat per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu d'enfortir el vincle de la ciutat amb la Copa Amèrica, facilitar la difusió d'aquest esdeveniment i situar Barcelona com una capital cultural, creativa, participativa i de referència internacional.

Una Copa Amèrica "a la barcelonina"

Jaume Collboni ha participat en aquesta presentació i ha destacat que és la primera vegada que la Copa Amèrica va acompanyada d'una programació d'activitats culturals i que s'ha fet amb la voluntat que l'edició sigui "cent per cent barcelonina" i "un esdeveniment per a tota la ciutat".

Jaume Collboni durant la presentació de la Regata Cultural (EFE/Marta Pérez)

La ciutat vol que la Copa Amèrica projecti la capital catalana al món, però que, portes endins, també es pugui viure intensament. Fer-ho, ha dit l'alcalde Collboni, "a la barcelonina".

"La Regata Cultural expressa els valors de la ciutat i ho fem amb la ciutat; és la manera de fer les coses a Barcelona."

Els plats forts de la Regata Cultural arribaran de la mà dels reconeguts directors d'orquestra Gustavo Dudamel i Ludovic Morlot, que oferiran dos concerts a l'aire lliure oberts al públic a la platja de Sant Sebastià, els dies 11 i 12 de juliol.

El Race Village i La Mercè

El Race Village del Moll de la Fusta obrirà el 22 d'agost amb l'inici de la competició i estarà en funcionament fins al final. Oferirà actuacions programades per l'Institut de Cultura de Barcelona cada cap de setmana.

El Port Olímpic acabarà la seva transformació en un nou espai ciutadà totalment renovat, accessible i sostenible amb àmplies zones de passeig i d'estada a la vora del Mediterrani. A més, al Moll de Gregal obrirà les portes el Balcó Gastronòmic, una nova zona de restauració amb propostes culinàries de qualitat.

La Regata Cultural coincidirà també amb les festes patronals de la Mercè, durant les quals es faran espectacles d'art de carrer en tres punts del litoral barceloní que posaran sobre la taula la importància del mar en la identitat de la ciutat.

La ciutat i diferents agents programaran unes 200 activitats des de setmanes abans de l'inici de la competició, el 22 d'agost (EFE/Marta Pérez)

Cultura i gastronomia

Un altre dels desembarcaments durant la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona és el del SAIL IN, el festival de cinema de referència en l'àmbit de la vela i la nàutica. La Regata Cultural també inclou exposicions en els museus, cicles temàtics a les biblioteques i la cerimònia de clausura "Visc la vela".

Amb la intenció de vincular la gastronomia, la restauració i el comerç de la ciutat amb la Copa Amèrica, aquest any, el Tast a La Rambla incorporarà una mostra gastronòmica representativa dels 12 països presents a la competició i estarà dedicat a la cuina marinera i als productes de mar, com també ho farà el cicle gastronòmic Tasta'm, impulsat per l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals (FEMM).

El programa Regata Cultural es pot consultar a aquest web.

 

ARXIVAT A:
CulturaVela - Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut