A Asier Larrauri li ha durat menys de 24 hores la vara d'alcalde (Europa Press)
A Asier Larrauri li ha durat menys de 24 hores la vara d'alcalde (Europa Press)
Biscaia

L'alcalde de Bermeo dura un dia al càrrec: l'enxampen borratxo quan té un accident

EH Bildu, que governa a Bermeo gràcies als vots de la plataforma ciutadana Guzan, nomenarà en els pròxims dies un substitut

Menys de 24 hores li ha durat a Asier Larrauri el càrrec d'alcalde de Bermeo, a Biscaia. 

Dissabte al migdia va ser elegit alcalde amb el suport dels cinc regidors del seu partit, Bildu, i dels quatre de la plataforma ciutadana independent Guzan. En l'anterior legislatura el municipi estava governat pel PNB.

Aquest diumenge Larrauri ha presentat la dimissió en una carta que ha enviat a la direcció de Bildu i li ha estat acceptada. 

Segons explica Larrauri, poc abans de les quatre de la matinada de diumenge ha tingut un accident quan conduïa sota els efectes de l'alcohol a la BI-631, entre Mungia i Bermeo. En l'accident no s'hi ha vist implicat cap altre vehicle i Asier Larrauri n'ha sortit il·lès. 

Reconeix que la prova d'alcoholèmia que ha fet davant la policia ha donat "una taxa superior a la indicada per la llei", una taxa que alguns mitjans situen en 0,68 mil·ligrams, el triple del permès.

A la carta que ha enviat a la direcció del partit, Asier Larrauri assegura que sempre ha cregut que els càrrecs públics han de tenir un comportament exemplar i que quan no és així "han de fer un pas al costat". Demana disculpes a tots els habitants de Bermeo que van confiar en la seva persona "per no haver sabut tenir el comportament que exigeix la responsabilitat que em van atorgar" i dimiteix "per no embrutar la imatge del poble ni el bon nom del partit".

 

La direcció d'EH Bildu designarà en els pròxims dies el substitut de Larrauri al capdavant del consistori de Bermeo.

 

ARXIVAT A:
País BascBilduEleccions municipals 2023
Anar al contingut