Marta Sarralde, encarregada de logística
Marta Sarralde, encarregada de logística

Marta Sarralde, encarregada de logística

Actualitzat

Edat: 27 anys
Lloc de residència: Malta
Feina habitual: infermera i socorrista

Soc de Madrid, però visc a Malta. Com a infermera no trobava el meu lloc en un hospital i anava d'aquí cap allà fins que vaig acabar aquí. Quan estava a punt de tornar-me'n cap a casa, em vaig implicar en el projecte de Proactiva Open Arms.

Els vaig conèixer el febrer del 2016 a Lesbos, on feia de voluntària amb un altre projecte. Allà em vaig quedar tocada i vaig decidir seguir treballant en temes de voluntariat.

Em sento molt afortunada d'haver nascut on vaig néixer, d'haver pogut estudiar una carrera que a més és útil i també de poder triar. El que trio és retornar una mica del que m'ha tocat a mi. És una sort poder ser aquí, em dona l'oportunitat de veure què és el món i com està muntat. Et trobes la realitat de cara.

Que per què faig això? El que és estrany és que no es faci més, nosaltres que tenim mitjans... Els que arriben fins a les barcasses són supervivents: superdones i superhomes que han passat calamitats. Nosaltres només els posem les mans perquè puguin passar, perquè pugin a un vaixell segur i no s'ofeguin, els ajudem a travessar el mar i els desitgem sort.

Has d'acceptar fins on pots arribar i que no pots fer-hi més. Has de confiar que trobaran gent que els ajudarà, malgrat que Europa no ajudi. És molt fàcil criticar les vies il·legals, però és que les legals no existeixen i els traficants se n'aprofiten. Si els estats no hi fan res és perquè hi falta voluntat, perquè fa molt de temps que se sap el que passa al Mediterrani.

Trobaràs tota la informació d'aquest viatge a Diari de bord: TV3 des de l'Open Arms

Anar al contingut