El candidat de Junts opina que és "una vergonya" que l'avisessin una hora abans del ple que no seria alcalde

"M'hauré guanyat la jubilació": Trias confirma que plega, però no ho farà immediatament

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona també ha dit que no vol estar quatre anys a l'oposició i que el que vol és estar jubilat

RedaccióActualitzat

El regidor i candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que deixarà l'Ajuntament de Barcelona per no estar quatre anys a l'oposició i que es jubilarà, però no ha determinat en quin moment renunciarà a l'acta de regidor.

Al ple d'aquest dissabte, Trias ja ho va deixar entreveure amb la frase "Que us bombin a tots", i també havia expressat durant la campanya que, si no guanyava l'alcaldia, ho deixaria.

Aquest dilluns al matí ho ha dit més clarament en una entrevista al programa "Els matins" de TV3. Quan se li ha preguntat si renunciarà ha respost:

"Sí, no li diré quan. El que he de fer ara és consolidar l'equip, posar ordre, ser capaços de carregar-nos de força tots. És una decisió que prendré d'acord amb el meu partit, és una decisió ferma, però no sé quants mesos, o dies, faré el que em demani el partit".

També ha descartat presentar-se a les llistes de Junts a les eleccions generals del 23 de juliol: "Estic a disposició del meu partit sempre, però crec que d'aquí poc m'hauré guanyat un altre cop la jubilació". En aquest vídeo es pot veure l'entrevista sencera:

Una hora abans

Trias, que s'ha mostrat en tot moment indignat davant l'elecció de Collboni com a alcalde de la ciutat, ha dit que va saber una hora abans del ple d'aquest dissabte que no seria investit alcalde. Ja tenia coll avall que seria alcalde i va "trucar a la seva família" per informar-los de la desfeta, ha dit.

Fins llavors, el pacte entre Junts i ERC el portava a l'alcaldia, però a última hora els Comuns van decidir votar el socialista Jaume Collboni, que, amb els vots també del PP, va acabar sent el candidat més votat.

Ha insistit en la crítica a les formes del PSC, els Comuns i el PP que, segons ell, "allunyen de la política". Del PP ha dit: "Amb mi té l'obligació moral de no actuar com ha actuat", i també ha tornat a recordar que Collboni havia dit que el trucaria si finalment recollia els vots:

"No es pot creure res del que diu, no en tinc ni idea de qui va trucar a qui, el que sí que sé és que no se'l pot creure, em va dir que em trucaria si canviava d'opinió, i encara ho espero".

ARXIVAT A:
Jaume Collboni Eleccions municipals 2023Eleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut