La prohibició de menjar gelat als carrers de Milà després de mitjanit podria entrar en vigor el mes vinent (Pexels)

Milà prohibirà menjar pizzes i gelats al carrer després de la mitjanit

L'ordenança promoguda pel consistori vol garantir el descans dels veïns obligarà els venedors ambulants a abandonar el carrer a les 20.00 els caps de setmana i festius

RedaccióActualitzat

Poder degustar a l'aire lliure un gelat o una porció de pizza autèntica italiana a Milà es complica. Tot plegat després que l'Ajuntament de la ciutat del nord d'Itàlia hagi aprovat una ordenança que prohibeix el menjar per emportar i les begudes a la via pública més enllà de la mitjanit.

Així, els caps de setmana i els dies festius, la prohibició començarà a les 0.30, mentre que els venedors ambulants de pizzes o gelats a les zones més concorregudes hauran de plegar a les 20.00.

La nova normativa, que es posarà en marxa el 7 de maig després d'un període d'exposició pública per al·legacions, segons el consistori milanès, pretén protegir "la tranquil·litat i el repòs dels residents" i garantir, alhora, el gaudi de tots els ciutadans en aquelles zones de màxima moguda nocturna, on hi ha terrasses i establiments de restauració.

Segons sembla, la mesura cerca "pacificar nocturnament" les 12 zones d'oci més concorregudes, entre les quals hi ha Navigli i Arco della Pace, dos dels espais on les aglomeracions de gent dificulten el descans del veïnat.

Aquesta no és la primera vegada que l'Ajuntament milanès intenta posar fre al gelat nocturn. El 2013 el llavors alcalde Giuliano Pisapia va fracassar en l'intent. Les mesures proposades van tenir una oposició que els mitjans italians van batejar com "la batalla dels cons".

Rebuig de la restauració

La mesura ja ha despertat les crítiques dels restauradors i els venedors ambulants, que es queixen d'un greuge comparatiu amb els supermercats, que podran continuar venent menjar quan es faci fosc.

Confcommercio, una associació que agrupa establiments d'oci nocturn, s'ha queixat de la normativa assegurant que si es troba algú consumint una beguda al carrer, no es podrà saber si l'ha comprat en un establiment o botiga ambulant o ja la duia de casa.

 

Anar al contingut