The reading room in Catalonia's national library, the Biblioteca de Catalunya
La Biblioteca de Catalunya es pot visitar entre les deu i les sis (ACN/Guifré Jordan)

Portes obertes per Sant Jordi: museus i edificis emblemàtics que pots visitar gratis

La Biblioteca de Catalunya, el Recinte Modernista de Sant Pau, el Mies van der Rohe i els museus de la Generalitat obren aquest dimarts les portes als visitants

RedaccióActualitzat

La jornada de Sant Jordi també pot ser una bona oportunitat per participar en les nombroses entitats organitzades per institucions, entitats, museus o llibreries de tot Catalunya.

La diada és una bona ocasió per poder entrar de franc a edificis singulars del patrimoni, com les tradicionals jornades de portes obertes de la Generalitat --amb les places ja exhaurides-- o l'Ajuntament de Barcelona --que es va fer diumenge--.

Els que vagin a passejar entre les parades de llibres i roses a Barcelona també poden aprofitar per incloure alguna visita com aquestes:

La Biblioteca de Catalunya es pot visitar entre les deu i les sis, amb la possibilitat de seguir l'itinerari amb codis QR distribuïts per tot el recorregut. A més de gaudir de l'edifici històric de l'Antic Hospital de la Santa Creu, es podrà visitar una exposició que commemora el quart centenari de la mort de Shakespeare. No cal fer reserva, però es formen grups de 20 persones a mesura que va arribant la gent.

L'Ateneu Barcelonès, al Palau Savassona, torna a organitzar diverses activitats i es podran visitar espais com la biblioteca, el jardí romàntic o les sales de conversa. La jornada de portes obertes és d'11.00 a 20.00.

L'Ateneu Barcelonès (Ajuntament de Barcelona / Pepe Navarro)

El Recinte Modernista de Sant Pau, obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, obrirà les portes a dos quarts de deu, fins a dos quarts de set, però ja s'han exhaurit les entrades perquè calia fer una inscripció prèvia per entrar-hi.

l el Pavelló Mies van der Rohe, dissenyat per a l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929, ofereix accés gratuït de 10.00 a 20.00 per fer-hi una volta, amb la possibilitat de comprar llibres d'arquitectura moderna i contemporània a la seva llibreria. L'entrada és lliure i no cal reserva prèvia, però hi ha aforament limitat.

El Pavelló Mies van der Rohe (Ajuntament de Barcelona/Vicente Zambrano González)

L'Institut d'Estudis Catalans celebra la diada amb una jornada de portes obertes al claustre de 10.00 a 14.00.

La Sagrada Família ofereix a tots els Jordis i Jordines accedir gratuïtament a la basílica amb un acompanyant, sense necessitat de reservar entrada, de 9.00 a 19.00.

Fins dissabte la Sagrada Família també convida els visitants a celebrar Sant Jordi amb una instal·lació digital creada amb intel·ligència artificial. Es tracta de "Rosa, rosae, declinacions estètiques", a partir de la combinació de diferents formes sorgides de la rosa i inspirades en l'estil arquitectònic de Gaudí.


Portes obertes als museus de la Generalitat

Els museus de la Generalitat de Catalunya oferiran portes obertes aquest dimarts de Sant Jordi. El Museu d'Arqueologia de Catalunya obre totes les seves seus: Barcelona, Empúries, Girona, Olèrdola i Ullastret. I també s'hi suma el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, amb seu a Terrassa.

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona fa jornada de portes obertes al Tinglado 4 i la Necròpolis Paleocristiana a Tarragona, la vil·la romana dels Munts, a Altafulla, i el Conjunt Monumental de Centcelles, a Constantí. Ofereix entrada gratuïta en l'horari habitual de cada espai.

La necròpolis Paleocristiana de Tarragona
La Necròpolis Paleocristiana de Tarragona

Al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona, s'hi poden visitar dues exposicions: el recorregut interactiu "La memòria d'un país" i l'exposició temporal "Una altra història", a partir de 100 objectes originals.

D'altra banda, a Lleida el recentment inaugurat Museu Morera també obrirà de 10.00 a 18.00, mantenint l'accés gratuït per a tothom. El museu recomana la reserva prèvia d'entrades a través del seu web.

A Calella, el Museu-Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué també ofereix jornada de portes de 18.00 a 21.00.

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut