Dues dones s'abracen al balcó d'un edifici del carrer del Carme
La intervenció deixa al carrer diverses persones vulnerables (3Cat)

17 ordres de desnonament en un sol matí a Barcelona: expulsen 2 famílies vulnerables al Raval

Els pisos són propietat de fons voltor, que s'han negat que l'Ajuntament els pagui el lloguer

RedaccióActualitzat

Només aquest dimarts al matí, hi havia fins a 17 ordres de desnonament a Barcelona, tot i que no se sap exactament quantes se n'han acabat executant. Quatre d'elles eren al barri del Raval, en pisos propietat de fons voltor.

Al carrer del Carme s'han tirat endavant dos desnonaments, malgrat que s'hi han concentrat un centenar de persones per donar suport a les famílies que havien de ser desallotjades. Els manifestants estaven coordinats pel Sindicat de Llogateres, el Sindicat d'Habitatge del Raval, el Sindicat d'Habitatge del Casc Antic i el Sindicat de Barri del Poble-sec.

Es tractava d'una veïna que feia 16 anys que hi vivia, pagant un lloguer, però que des de la pandèmia, en perdre la feina, no va poder continuar pagant. En l'altre pis, una família amb dos nens menors que l'ha estat ocupant durant dos anys.

Segons diverses fonts, la propietat --el fons voltor Optimum Re participat per Cerberus-- s'ha negat que l'Ajuntament els pagui el lloguer dels pisos.

Desenes de persones han intentat evitar alguns dels desnonaments, fent front als Mossos d'Esquadra (3Cat)

A la zona hi ha hagut durant tot el matí una forta presència d'unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra i ja a primera hora tot feia pensar que aquests desnonaments s'acabarien executant. Així ho ha dit Joana Sales, del Sindicat d'Habitatge del Raval, que ha volgut fer un toc d'atenció al govern de la Generalitat:

"Tants desnonaments a Ciutat Vella en un dia com avui, quan diumenge tens unes eleccions, realment és donar molt poca importància a la gent que viu a les teves ciutats i al teu país."

Finalment, a mig matí agents dels Mossos han procedit a fer fora, d'un en un, els veïns i activistes que s'havien mobilitzat per intentar evitar els dos desnonaments del carrer del Carme número 106, que han acabat tirant endavant.

Agents dels Mossos han retirat els activistes que s'havien concentrat al carrer del Carme (3Cat)

Els dos altres desnonaments programats al Raval sí que s'han pogut aturar.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut