Detall de l'embarcació on viatjaven una seixantena de persones
Detall de l'embarcació on viatjaven una seixantena de persones (Salvament Marítim/EFE)
Catalunya nit

Rescaten, dos dies després, 9 supervivents d'un naufragi prop d'El Hierro amb 50 desapareguts

Els supervivents van poder pujar un altre cop a l'embarcació després de bolcar

Nou naufragi a la ruta migratòria de les Canàries. Aquest dilluns al matí els equips d'emergència han localitzat un cayuco semienfonsat a poc més de 100 quilòmetres de l'illa d'El Hierro.

Es calcula que a bord de l'embarcació, d'entre 15 i 20 metres d'eslora, hi viatjaven una seixantena de migrants. Només nou persones han sobreviscut.


Dos dies a l'aigua

Els supervivents són les persones que van poder pujar un altre cop a l'embarcació després de bolcar. L'agència Efe ha tingut accés a una fotografia feta des d'un helicòpter on es veu algun dels supervivents sobre el cayuco naufragat.

Alguns dels migrants se sostenen sobre les restes del caiuco esperant que els rescatin (Salvament Marítim/EFE)

Segons han declarat les víctimes, van estar dos dies esperant que algú els pogués ajudar. L'avís de naufragi el va donar finalment un petrolier que travessava l'Atlàntic procedent del Brasil, que els va veure.

En rebre l'alerta, Salvament Marítim ha activat un helicòpter i diverses embarcacions per rescatar els nàufrags, que han estat traslladats a El Hierro per rebre atenció mèdica.

La ruta de les Canàries és de les més utilitzades pels migrants que volen arribar a Europa des del nord de l'Àfrica. Des de diumenge al vespre, han desembarcat a les Canàries més de 260 persones que viatjaven en embarcacions precàries.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut