La presentadora del nou programa, Andrea Gumes, amb l'actriu Bruna Cusí (3Cat)

Set cites per a set dies: l'agenda de "Nervi", el nou programa cultural de 3Cat

Coincidint amb l'estrena a 3Cat i TV3 el dia 2 de maig, descobrim les primeres cites culturals d'un equip comandat per Andrea Gumes

L'agenda d'aquesta setmana és una proposta del programa "Nervi", que neix de la mà d'un equip culturalment nerviós, inquiet i apassionat per la cultura. La seva estrena s'afegeix a la de programes ja existents a 3Cat com "Marcians", "Il·luminats" i el literari "Tot el temps del món".

"Nervi" desplegarà tots els seus continguts a la plataforma 3Cat i també oferirà una versió en format de magazín setmanal de 50 minuts a TV3, amb entrevistes a personatges rellevants de l'univers cultural conduïdes per la periodista Andrea Gumes.

Aquestes són les primeres set cites culturals amb "Nervi":


Divendres, 26: "Mamífera", sales de cine

Divendres és dia d'estrenes. No cal que feu absentisme laboral, però si podeu escapeu-vos a primera hora a veure la pel·lícula "Mamífera". El tercer llargmetratge de ficció de la cineasta Liliana Torres tanca la trilogia iniciada amb "Family tour" i "¿Qué hicimos mal?".

Una reflexió sobre el desig de no ser mare amb una parella d'actors esplèndida: Maria Rodríguez, que es va endur el premi a millor interpretació al festival texà SXSW (South by Southwest), i Enric Auquer, que està triomfant ara mateix al Lliure de Gràcia amb "El dia del Watusi".

Dissabte, 27: festival Sismògraf, Olot

Us agrada la dansa? Voleu trencar tòpics? Llavors enfileu cap a Olot, al Sismògraf, un festival que uneix el repte mediambiental amb una programació artística en què ningú es queda quiet.

I dins del cartell del Sismògraf, els dies 26, 27 i 30 trobareu la bonica branca del Sismodansa, una programació que ens portarà l'estrena d'espectacles internacionals ("Entre" i "Fairy tales") o propostes com "Medium", d'Ingri Fiksdal i Núria Guiu, i "Molar", de Quim Bigas.

Diumenge, 28: "Pàgines en construcció", Mataró Art Contemporani

Atenció, últim avís per a navegants! Diumenge és l'última oportunitat que teniu per visitar l'exposició del MAC Mataró "Pàgines en construcció". Que què hi trobareu? Doncs, imagineu-vos: llaunes de conserva, bolquers de nadó, davantals de cuina... És a dir, formats veritablement imaginatius de moltes publicacions.

Una magnífica oportunitat per descobrir capçaleres, des dels 70 fins avui, de publicacions com Malalletra, El Naufraguito o La Más Bella.

Dilluns, 29: "Friday", editorial Mai Més

I ara us proposem un pla amb moltes vinyetes. Però quines vinyetes! Les que ha creat la dupla artística formada pel dibuixant Marcos Martín i la colorista Muntsa Vicente. La seva unió amb l'extraordinari guionista nord-americà Ed Brubaker ha originat "Friday", una barreja molt contagiosa de misteri, terror sobrenatural, idil·li i fantasia.

Guanyadora de l'Eisner al millor còmic digital, aquesta novel·la gràfica pot descarregar-se en castellà o anglès a la web de Panel Syndicate o llegir-se en català en format físic, gràcies a l'editorial Mai Més, que n'ha publicat els dos primers volums.

Dimarts, 30: "Asfalt", 3Cat

I si es tracta de repescar títols que potser ens han passat per alt a la plataforma 3Cat, aquí va una recomanació sobre rodes titulada "Asfalt". Sis capítols autoconclusius que tenen un denominador comú: totes les històries passen dins d'un cotxe.

A partir d'aquesta premissa, cada trama està oberta a gèneres com la comèdia costumista, el thriller, el drama romàntic o el terror. I sempre amb una sorpresa final. Estigueu ben atents!

Dimecres, 1: "Ànimes entre les dents", Borja Duñó

Moment per aturar-se i endinsar-se en les pàgines d'un llibre. I us recomanem la que han catalogat de "primera novel·la antiespecista en català". Parlem d'"Ànimes entre les dents", del periodista cultural i escriptor Borja Duñó.

Una faula de ficció que, a partir de les lliçons de mestres com Orwell o Bradbury, vol tractar amb intel·ligència qüestions socials i polítiques i abordar el tema del veganisme.

Dijous, 2: Docs Barcelona

I aquest dijous, 2 de maig --dia de l'estrena de "Nervi"-- torna el Docs Barcelona, el festival internacional de cinema documental. En aquesta 27a edició, tres produccions documentals catalanes competiran en la secció oficial i nou en la secció Docs & Cat. Una ocasió vibrant per descobrir i redescobrir el talent local.

A més a més, una classe magistral del cineasta John Wilson, el creador de l'esplèndida sèrie "How to with John Wilson", i una trobada amb Albert Serra, que explicarà el procés de desenvolupament i producció del seu primer documental, "Tardes de soledat".

L'estrena de "Nervi"

El programa comptarà amb la presència dels protagonistes de la cultura. El dramaturg Joan Yago, l'actriu Bruna Cusí, l'escriptora Maria Climent i la cantant Maria Jaume són els primers entrevistats que passaran pel programa.

També hi haurà tertúlies sobre la creació artística i la seva incidència social, que presentarà la periodista cultural Júlia Bertran

La tiktoker cultural Bet Molina presentarà quinzenalment una secció on descobrirem el vessant més personal dels protagonistes de l'actualitat cultural, com el fotògraf Jordi Borràs o el grup musical The Tyets. 

L'streamer i youtuber Jacint Casademont farà recomanacions de cultura pop com el "monstervers" de Godzilla o la nissaga de novel·les gòtiques "Blackwater".

L'univers de "Nervi" el completaran la secció de concerts gravats en directe "Les feres", també "Gran!", un format innovador que posarà valor i context a diferents creacions de referència, i els videopòdcasts "Replicants", sobre ciència-ficció i presentat per Mariona Borrull, i "Tres vides", sobre videojocs amb Patrick Urbano.

Companys, esperem ben nerviosos la vostra estrena!

ARXIVAT A:
LiteraturaCinemaTeatreMúsicaArt
Anar al contingut