imatge del logo de TikTok
Brussel·les havia amenaçat de tancar l'APP, que considera "tòxica i addictiva" (Europa Press)

TikTok suspèn la versió Lite de recompenses després de l'amenaça de la Comissió Europea

Brussel·les havia amenaçat de tancar l'app, que considera "tòxica i addictiva", per no haver presentat l'anàlisi de risc, mentre la seva existència comença un compte enrere als Estats Units

RedaccióActualitzat

TikTok ha suspès TikTok Lite, el seu programa de punts i recompenses, que havia llançat en fase de proves només a Espanya i França.

La companyia xinesa ByteDance ho ha anunciat aquest dimecres, en un missatge a la xarxa X, després que la Comissió Europea l'hagués amenaçat dilluns de tancar l'app per haver-la posat en marxa sense haver publicat abans l'informe d'anàlisis de risc, com exigeix la nova llei de serveis digitals de la Unió Europea

"TikTok sempre busca col·laborar de manera constructiva amb la Comissió Europea i altres reguladors. Per això, suspenem de forma voluntària el programa de recompenses a TikTok Lite, mentre abordem les preocupacions que s'han plantejat"

El comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, s'ha felicitat de la decisió de la companyia xinesa a través de X: "Prenc nota de la decisió de TikTok de suspendre el programa de recompenses a la UE. Els nostres nens no són conillets d'índies de les xarxes socials".

TikTok Lite permetia als usuaris guanyar punts per veure vídeos, seguir creadors de continguts o convidar a altres amics a la plataforma, uns punts que es podien bescanviar, posteriorment, en botigues de comerç electrònic, com Amazon una pràctica que per a la Comissió Europea és "addictiva" i que suposava un risc, sobretot per als menors. 

Per això, la Unió Europea ha iniciat una investigació per esbrinar l'impacte de TikTok Lite entre els menors i què ha fet la companyia per mitigar els riscos de comportaments addictius.

Imatge de l'app amb un sistema de recompenses i punts
Imatge de l'app amb un sistema de recompenses i punts (Europa Press/BYTEDANCE)

Després que TikTok no hagués fet públic l'anàlisi de risc de l'aplicació, Brussel·les va amenaçar de multar-la amb un 1% de la facturació anual o el 5% de la mitjana d'ingressos a escala mundial, a banda de sancions per cada dia de retard si no entregava l'informe abans d'aquest dimarts.

La CE ha confirmat que ja li ha fet arribar l'informe i, per tant, TikTok ha evitat la multa. Tanmateix, la companyia ha decidit suspendre el seu programa de punts mentre l'executiu comunitari analitza si l'app compleix amb les obligacions de transparència i protecció dels menors.


Compte enrere als Estats Units

No ha estat una setmana precisament plàcida per TikTok. Després que la Unió Europea li hagi picat el crostó, als Estats Units s'ha iniciat el compte enrere que marca la seva possible desaparició al país.

La signatura el president nord-americà, Joe Biden, ha ratificat la llei que obliga l'empresa xinesa ByteDance a desvincular-se de TikTok sota l'amenaça de prohibir l'app. La moció forma part de la mateixa llei que ha aprovat un paquet d'ajudes per al front ucraïnès.

ByteDance té nou mesos per desinvertir en TikTok, un període que Biden podria ampliar tres mesos més si veu progrés en l'operació.

L'objectiu és evitar que la Xina tingui accés directe a una plataforma amb gran potencial per distribuir notícies falses i influir en l'estat d'opinió de la ciutadania dels Estats Units.

@tiktok

Response to TikTok Ban Bill

♬ original sound - TikTok

El director general de TikTok, Shou Chew, ha declarat en un vídeo publicat a TikTok que "combatran aquesta llei inconstitucional" i ha dirigit un missatge als usuaris nord-americans: "No us equivoqueu: això és una prohibició per TikTok i una prohibició per vosaltres i per la vostra veu".

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials TecnologiaTikTok
Anar al contingut