Dos menors detinguts com a sospitosos de la mort de la seva mare a Cantàbria
Dos agents de la guàrdia civil davant d'un vehicle del cos (Europa Press)

Troben viu 21 anys després un home que va desaparèixer a Bilbao

Des del 2007 s'està amb una família de firaires i viatja constantment pel nord de la Península

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha localitzat en un poble de Navarra, i amb vida, un home que va desaparèixer a Bilbao fa més de 21 anys. No se'n sabia res des de l'1 de gener de 2003, tot i que la seva família no va denunciar-ne la desaparició fins a l'any 2009.

Els investigadors policials l'havien estat buscant, sense èxit, pel barri bilbaí de Zorrotza, on vivia quan se li va perdre la pista. Tampoc van tenir èxit les proves d'ADN que es van fer a un dels seus fills, ni el rastreig al Registre Civil per comprovar si hi havia algun certificat de mort o d'empadronament a cap ajuntament.

Finalment, però, els agents sí que van localitzar un compte corrent en ús en una sucursal d'un banc de Caparroso, a Navarra, on es continuava ingressant la pensió de la persona desapareguda. Els guàrdies civils van comprovar que la quantitat ingressada era retirada en efectiu, dos cops a principis de mes, cada mes.

El passat 19 de març van poder localitzar l'home en aquesta localitat i en perfecte estat.

De fira en fira des de 2007

La Guàrdia Civil va comunicar a l'home desaparegut que l'estaven buscant i si desitjava facilitar les dades del seu parador o contacte a la seva família, que n'havia denunciat la desaparició.

Després de donar el seu permís, va explicar que actualment viu amb una família de firaires amb qui viatja de fira en fira, pel nord de la Península, des del 2007.


Desaparicions voluntàries

En una desaparició voluntària d'un major d'edat, les investigacions policials estan orientades únicament a localitzar-lo. És decisió de la persona desapareguda informar els familiars del seu parador o d'algun mètode de contacte. En cas negatiu, la família només és informada del fet de la localització.

Les autoritats judicials reben llavors la notificació de la localització exacta i es tanquen les investigacions policials posant, així, el punt final al procediment judicial, sempre que no hi hagi cap acte penal lligat al fet.

 

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia CivilPaís Basc
Anar al contingut