Kristi Noem saluda Trump en un acte, el setembre passat
Kristi Noem saluda Trump en un acte, el setembre passat (Reuters/Jonathan Ernst)

Va matar la seva gossa perquè era "indomable": una governadora trumpista sacseja la campanya

Kristi Noem diu que va matar el cadell perquè era "insuportable" i, de tan nerviós, li va esguerrar una cacera, i ho posa d'exemple que està preparada per fer el que calgui

Redacció/AFPActualitzat

La governadora de Dakota del Sud ha encès la prèvia de les presidencials nord-americanes després de revelar que va matar d'un tret la seva gossa "per indomable" i una cabra "perquè feia pudor".

Kristi Noem, que fins i tot ha sonat com a tàndem de Donald Trump a les eleccions, ha fet aquestes sorprenents declaracions en un país, els Estats Units, on és ben coneguda l'estima de la societat cap als gossos.

És a les seves pròpies memòries, revelades per The Guardian, on la governadora republicana escriu que va disparar i matar la gossa Cricket, que era un cadell d'un any i dos mesos, perquè era "indomable".

"Odiava aquest gos", assegura la política, que remarca que la gossa li va engegar a rodar una caça de faisans per culpa de la seva sobreexcitació, i també la culpa d'haver matat uns pollastres. 

 

L'única solució, segons Kristi Noem, passava per matar-la. "No va ser agradable, però s'havia de fer", diu la governadora, que afegeix que després es va adonar que encara tenia pendent "una altra feina desagradable": sacrificar una cabra que feia mala olor, una pudor de "ranci repugnant", assegura.

Al llibre, Kristi Noem explica com va matar Cricket per demostrar que està preparada --a la política i a la vida-- per fer el que calgui, encara que sigui "lleig" i "difícil".

Diumenge, ella mateixa va escriure a X (abans Twitter) que "la gent busca líders autèntics, disposats a aprendre del passat i que no s'arronsin davant dels reptes difícils".
 

Cruella de Vil

En plena campanya per a les eleccions presidencials de novembre, la notícia ha provocat una allau de reaccions de la classe política, tant a les xarxes com als platós de televisió.

No només perquè els gossos ocupen un lloc especial a la vida de moltes famílies nord-americanes, sinó també perquè el nom de Kristi Noem apareix regularment quan s'esmenten candidats potencials a la vicepresidència per acompanyar Donald Trump en la seva carrera per a la presidència.

L'equip del president demòcrata Joe Biden ha aprofitat l'ocasió per publicar una fotografia de la governadora amb Trump, mentre que una organització de republicans contraris a Donald Trump, el Lincoln Project, ha recordat que l'aspirant a tornar a la Casa Blanca va ser el primer president en diverses dècades de no tenir un gos a la residència oficial, gairebé un sacrilegi.

Pel seu cantó, els governadors demòcrates de Minnesota i Michigan, Tim Walz i Gretchen Whitmer, han animat els usuaris de les xarxes a publicar fotografies amb els seus animals.

I Hillary Clinton, candidata demòcrata el 2016, ha republicat una piulada del 2021 en què deia: "No votis per algú a qui no confiaries el gos".

A l'emblemàtic programa de televisió "The View", els presentadors no s'han estat de romanços i, durant la tertúlia, han carregat durament contra la governadora recordant que "de vegades els gossos són com els nostres fills" i assenyalant que l'actitud de Noem és la pròpia de personatges com Cruella de Vil:

"L'única dona que conec que mata gossos és Cruella, i és una dolenta en una pel·lícula de Disney."
 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMaltractament animalEleccions Estats Units
Anar al contingut