Onze de SetembreUn milió i mig de persones han omplert el centre de Barcelona en la Diada més reivindicativa dels últims anys. La manifestació, amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa", convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, ha estat multitudinària. Tot un clam a favor de l'autodeterminació enmig de la crisi que ha portat el govern a demanar el Fons de Liquiditat i pocs dies abans de la reunió entre els presidents Mas i Rajoy. El president de la Generalitat, absent a la manifestació, ha advertit el govern espanyol que, si no hi ha pacte fiscal, "el camí de Catalunya cap a la llibertat està obert".

La manifestació va col·laspar el centre de Barcelona. (Foto: Reu

Política // Madrid

Manos Limpias es querella contra Mas per sedició i coaccions a les institucions de l'Estat

comentariscomentaris

"El que hi ha hagut és una voluntat ferma d'independentisme, secessionisme, de desafiament, de trencament amb Espanya i amb les institucions que vulnera la nostra Carta Magna i incorre, a més, en un delicte de sedició", afirma el sindicat en l'escrit que ha dirigit a la Fiscalia General de l'Estat.


De Gispert amb la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell

Política // Barcelona

Mas analitzarà avui amb l'ANC l'èxit de la marxa per la independència i la secessió de l'Estat espanyol

comentarisComenta-ho

El president analitzarà amb una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana l'èxit de la multitudinària manifestació així com la petició dels seus promotors perquè s'iniciï la secessió de l'Estat espanyol.


El president Artur Mas, al palau de la Generalitat

Política // Madrid

Mas assegura que no "enterrarà" la independència encara que s'aconsegueixi el pacte fiscal

comentaris3comentaris

El president de la Generalitat ho ha assegurat en una entrevista radiofònica. "A ningú se li pot demanar, que, en nom de tot un poble, avorti, i a més per molt temps, les il·lusions i els projectes d'aquest poble", ha dit. Mas també ha explicat que prefereix parlar d'estat propi que d'independència i ressalta que una Catalunya independent mantindria les relacions amb Espanya.


Mas al Palau de la Generalitat amb la delegació de l'ANC.

Política // Madrid

Mas analitza amb l'ANC l'èxit de la marxa per la independència i la secessió de l'estat espanyol

comentaris1comentari

El president de la Generalitat rep a aquesta hora al Palau de la Generalitat els membres de l'Assemblea Nacional Catalana, organitzadors de la massiva manifestació independentista de l'11 de setembre.


El líder del PSC, Pere Navarro.

Política // Barcelona

El PSC demana a Rajoy una aposta clara per un nou marc federal i insta Mas a deixar-se d'ambigüitats

comentaris4comentaris

El PSC ha comparegut l'endemà de la massiva manifestació independentista de la Diada per assegurar que és conscient de la importància que va tenir la mobilització i, per tant, que n'ha pres nota i actuarà en conseqüència.


La manifestació
El símbol
Motivació
Les altres protestes massives

publicitat

12/09/2012

Les millors imatges d'una manifestació històrica

Vídeo musical amb una selecció de les millors imatges de la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya de l'11 de setembre del 2012.

MÉS NOTÍCIES