Barcelona

Puig mantindrà les càmeres de videovigilància a les comissaries

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha afirmat que mantindrà les càmeres de videovigilància instal·lades a les comissaries catalanes, per bé que en farà un bon ús. En roda de premsa, Puig ha dit que no retirarà les càmeres de seguretat de les comissaries i els calabossos, que tampoc no en col·locarà de noves i que sobretot no en farà un ús pervers. D'altra banda, el conseller d'Interior ha anunciat que no eliminarà el model de velocitat variable que va implantar el tripartit, però sí que acabarà amb la seva "rigidesa excessiva". Felip Puig també ha avançat que demà informarà el govern sobre la retirada del codi ètic dels Mossos.

Actualitzat
El conseller Felip Puig ha declarat que no traurà les càmeres de videovigilància de les comissaries dels Mossos, però que vetllarà perquè "donin seguretat i garanties als ciutadans, com també als mateixos Mossos d'Esquadra". Puig ha insistit a fer un bon ús de les càmeres després que "en algun moment algú va intentar donar una visió que aquest sistema servia per controlar la nostra policia i per generar una certa desconfiança sobre el funcionament de les nostres comissaries i la nostra policia".

Flexiblitat amb els 80 km/h

Felip Puig ha demanat temps per avaluar com es revisarà la limitació dels 80 km/h. El nou conseller ha dit que el seu departament continuarà desplegant el model de regulació del trànsit de la velocitat variable -en el qual es modula el límit de la velocitat en funció de la congestió, els accidents o la contaminació-, però que, en canvi, es compromet a acabar amb la "rígida estructura" de la limitació a 80 als accessos a Barcelona.

Pel que fa a la retirada del codi ètic dels Mossos, l'aprovació del qual va generar molta polèmica entre els agents, es prendrà, segons ha dit Puig, una decisió "molt aviat".
Anar al contingut