Sydney

Un estudi revela que els taurons són daltònics

Un estudi de científics australians afirma que els taurons senten atracció pels contrastos de colors però són daltònics. Aquest estudi contradiu investigacions anteriors dels Estats Units, que mantenien que els taurons distingien tota la gamma de colors i veien amb més claredat el groc.

Actualitzat
El cap de l'equip d'investigadors de les universitats de Queensland i Austràlia Occidental, Nathan Hart ha explicat aquest dimecres a la ràdio nacional australiana que "el fort contrast amb l'aigua i no pas el color és el que atrau els taurons cap als banyistes". Hart assegura que si es vol passar desapercebut, el millor és anar amb colors apagats i tons grisos, que criden poc l'atenció dins l'aigua.

L'ull del tauró, segons manté aquest estudi, té un únic tipus de cons i no tres (que són els fotoreceptors de la retina que distingeixen els colors), cosa que fa pensar als científics que la seva visió és monocromàtica.

L'estudi defensa així que els taurons no els crida l'atenció cap color en concret però actuen a partir dels colors cridaners, que contrasten molt amb els colors que són visibles dins el mar.
Anar al contingut