Barcelona

Barcelona farÓ la recollida de mobles i trastos vells un dia a la setmana en cada barri

11/11/2005 - 18.16h.

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa un nou sistema de recollida de mobles i trastos vells. Amb el nou servei ja no caldrÓ concertar telef˛nicament el dia de recollida, sinˇ que s'assignarÓ un dia fix a la setmana a cada barri. Els ve´ns hauran de baixar a les porteries els mobles o objectes de gran envergadura que vulguin tirar entre les vuit del vespre i les deu de la nit del dia que correspongui al barri. El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Francesc Narvßez, ha presentat el servei.

Narvßez ha explicat que es tracta d'una iniciativa que beneficiarÓ "els barris perquŔ donarÓ sensaciˇ de neteja als carrers", per˛ ha recordat que "es tracta d'un programa que posa tota mena de facilitats als ciutadans" i que aquests ara tenen la responsabilitat de "comprometre's i colĚlaborar".

Fins ara, el sistema de recollida funcionava a peticiˇ del ciutadÓ, que trucava al telŔfon de civisme (900.226.226) o bÚ realitzava la solĚlicitud a travÚs de la pÓgina web municipal, i s'acordava un dia per a la recollida de mobles. Amb el nou servei, la possibilitat de recollida a domicili de pagament es mantÚ per als ciutadans que no puguin esperar al dia que els toqui. Aquest mateix servei serÓ gratu´t per a persones amb disminuciˇ i ancians.

Entre el gener i l'agost d'aquest any es van recollir 14.000 tones d'aquest tipus de deixalles que van ser reciclats, entre ferro i fusta. "Amb la reutilitzaciˇ de la fusta vam fer taulers i materials combustibles, a mÚs d'evitar que es talessin 7.000 arbres", ha explicat Narvßez.

A partir de dilluns, l'Ajuntament de Barcelona posarÓ en marxa la campanya d'informaciˇ ciutadana a travÚs de cartes informatives a tots els barcelonins acompanyades d'un imant en quŔ s'indica el dia exacte de la setmana assignat a cada zona. A mÚs, la campanya publicitÓria, d'un cost de 300.000 euros, inclou anuncis als mitjans de comunicaciˇ, cartells als carrers i cartells informatius en cada porteria.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots