Espai

La contaminació espacial continua en augment i ja acumula 16.000 objectes orbitant la Terra

L'espai s'està convertint en el principal abocador de la Terra. Les deixalles en òrbita creixen any rere any i freguen els 15.900 objectes. Al 2010 aquesta xifra es va incrementar en 809 escombraries més, un 5,3% del total. La presència de deixalles és prou alta com per obligar l'Estació Espacial Internacional a vigilar la seva trajectòria per no xocar amb alguna desferra. L'Estació ha de variar el seu rumb almenys un cop a l'any per no topar amb restes de coets i satèl·lits. El països que aboquen més porqueria a l'espai són els de la Commonwealth, liderats pel Regne Unit i l'Índia. Els Estats Units i la Xina completen el podi.

Actualitzat
Coets, llançadores, restes d'explosions, satèl·lits... en total 15.899 desferres que suren al voltant de la Terra. I cada any en són més. Segons es desprèn de l'últim informe de l'Oficina del Programa de la NASA de Restes Orbitals, el 2010 han crescut un 5%, una xifra important però molt menor que la de l'any anterior, quan se'n va acumular un 20%.

Els països de la Commonwealth són els més responsables d'aquesta contaminació. Dels 15.899 objectes, 6.052 són del Regne Unit i les seves colònies, especialment de l'Índia. 4.833 són dels Estats Units i 3.488 de la Xina.

L'Agència Espacial Europea és la que menys deixalles té a l'espai. Concretament 83 cossos, dos menys que l'any anterior.

Esquivant deixalles i vigilant les caigudes

La quantitat de desferres que hi ha a l'òrbita terrestre obliga l'Estació Espacial Internacional a vigilar la seva trajectòria. La plataforma ha de maniobrar i virar la seva plataforma per evitar una col·lisió almenys un cop l'any.

La NASA s'encarrega de predir quan i on caurà un objecte a la Terra.
Anar al contingut