Imatge d'arxiu del magistrat Juli Solaz
Imatge d'arxiu del magistrat Juli Solaz
Barcelona

Solaz ja ha deixat la instrucció del "cas Palau" en ser nomenat magistrat a l'Audiència de Barcelona

El jutge Juli Solaz ja no és el magistrat del "cas Palau", després que el seu cessament com a jutge d'instrucció número 30 de Barcelona ha sortit publicat aquest cap de setmana al "Butlletí Oficial de l'Estat". En el termini d'una setmana s'incorporarà a la secció número 21 de l'Audiència de Barcelona, i el seu jutjat passarà a mans d'una comissió de serveis fins que se'n designi el nou titular. Una marxa que pot dilatar encara més la investigació sobre l'espoliació al Palau de la Música oberta fa gairebé un any i mig.

Actualitzat
Amb la publicació dissabte del seu nomenament com a magistrat del tribunal provincial al "Butlletí Oficial de l'Estat" (BOE), Solaz ha abandonat el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona i ara ja preparar el seu trasllat a la secció 21 de l'Audiència de Barcelona, on va sol·licitar plaça fa uns mesos. Així doncs, Solaz deixa la instrucció del "cas Palau" i ho fa només dos dies després d'obrir una instrucció separada per investigar els pagaments a CDC a través del Palau de la Música, tot i que ha ajornat les imputacions que li va demanar la Fiscalia, entre elles la de l'extresorer de la formació nacionalista Daniel Osàcar.

La marxa de Juli Solaz, qüestionat per alguns dels seus col·legues per la seva lentitud en la instrucció del Palau de la Música, i conegut amb el sobrenom del "jutge cargol", pot dilatar encara més la investigació de l'espoliació, oberta fa gairebé un any i mig, i especialment la instrucció que ha d'investigar si CDC va cobrar comissions de Ferrovial a través de Fèlix Millet a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

Solaz disposava de vuit dies des del nomenament al BOE per traslladar-se a l'Audiència de Barcelona i des d'aquest dimarts mateix la titular del jutjat número 14, María Cristina Ferrando, el substituirà al capdavant del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona. Ferrando, per la seva banda, compartirà la direcció del seu jutjat amb la del jutjat d'instrucció número 30 durant uns dies, fins que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) designi el jutge que ocuparà temporalment en comissió de serveis la plaça de Solaz.

Segons fonts judicials, tres jutges d'instrucció de Barcelona han demanat fer-se càrrec del jutjat que fins ara dirigia Solaz. Un càrrec que simultaniejarien amb el seu. Ara el CGPJ haurà d'avaluar-ne les capacitats i el volum de treball que arrosseguen als seus propis jutjats i escollir-ne un. Aquest jutge en comissió de serveis s'encarregarà del jutjat d'instrucció número 30 fins que surti a concurs la plaça de titular, un procés que podria durar uns mesos.

En qualsevol cas, el jutge que assumeixi el jutjat d'instrucció 30 en comissió de serveis haurà de donar impuls a les investigacions del Palau, especialment la instrucció separada sobre CDC.
Anar al contingut