El Caire

Milers d'egipcis imiten Tunísia i demanen la dimissió del president Mubarak

Milers de persones s'han manifestat en diverses ciutats d'Egipte per demanar reformes polítiques i socials al govern de Hosni Mubarak. Els concentrats, convocats a través d'internet seguint la inspiració de la revolta de Tunísia, han fet una crida contra la pobresa i la repressió i han demanat la dimissió de Hosni Mubarak, president d'Egipte des del 1981.

Actualitzat
Milers d'egipcis, desafiant la prohibició de manifestar-se, s'han concentrat als carrers de diverses ciutats del país com el Caire, Alexandria o Suez, per protestar en contra de la pobresa i la repressió. Aquest tipus de concentracions són molt poc habituals a Egipte i, en aquest cas, s'han inspirat en la revolta de Tunísia.

Les autoritats han mobilitzat uns 30.000 policies al centre de la capital, el Caire, per evitar l'èxit de la convocatòria llançada per uns 80.000 internautes.

Al Caire la policia ha fet servir canons d'aigua per dissoldre una de les concentracions. Els manifestants, amb banderes d'Egipte i Tunísia, han cridat eslògans contra el president egipci Hosni Mubarak, com ara "L'Aràbia Saudita t'espera", en al·lusió al lloc on es troba ara el president de Tunísia Ben Ali després de ser derrocat el 14 de gener.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut