Estats Units

L'Android de Google desbanca el Symbian de Nokia i es converteix en líder mundial dels "smartphones"

Acaba una era i en comença una altra en el sector dels telèfons intel·ligents. I és que durant l'últim trimestre del 2010 l'Android de Google ha aconseguit desbancar, després de deu anys, el Symbian de Nokia com a líder mundial de "smartphones".

Actualitzat
L'Android de Google ha substituït el Symbian de Nokia com a líder mundial dels smartphones en instal·lar durant l'últim trimestre de 2010 el programari en 33,3 milions de dispositius, 28,6 terminals més que en el mateix període de l'any passat. Si més no, així conclou la consultora Canalys, que afegeix que els fabricants de telefonia mòbil van vendre 32,9 milions d'Androids, 615% més que al 2009. Symbian, en canvi, en van vendre 31 milions.

Google, a més, ha aconseguit plantar cara a Apple, que ha venut 16,2 milions d'iPhone 4 l'últim trimestre de 2010, el doble de vendes del 2009. Precisament, en el mateix període del 2009 va vendre el doble d'iPhones que d'Androids (8,7 milions i 4,7 milions, respectivament). L'empresa fabricant de Blackberry, RIM, té una situació semblant a la d'Apple. També ha incrementat les vendes de terminals però ha perdut quota de mercat.

Google, diferència d'Apple o Nokia, no fabrica el seu propi "hardware". Tot i això, distribueix de franc el seu sistema operatiu Android a altres fabricants. Com a resultat, Android s'ha convertit en el programari estàndard per a molts fabricants de telèfons mòbils als Estats Units i ha rebut el suport de marques importants com LG, Acer, Samsung o HTC. Només Samsung i HTC aglutinen el 45% dels mòbils amb dispositius a Android.
Anar al contingut