Barcelona

Oriol Pujol revela que la Generalitat "pràcticament no pot pagar les nòmines"

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha revelat que la situació financera de la Generalitat és tan "dramàtica" que "pràcticament no es poden pagar les nòmines" des de l'administració catalana. Pujol ha afegit que ell podia parlar més clar perquè no és dins del govern, però que tot i que l'executiu català vol ser prudent "estem fotuts". El president del grup parlamentari de CiU, en unes declaracions a COM Ràdio, ha justificat per la mateixa raó el fet que el president Mas viatgés en turista amb Spanair aquesta setmana. Per la seva banda, preguntat sobre aquestes declaracions, el portaveu del govern Francesc Homs ha defugit entrar a parlar sobre la qüestió remetent a les explicacions del conseller Mas-Colell de divendres passat. "No vull entrar en si podem pagar les nòmines o no", ha dit.

Actualitzat
"A veure si parlem clar, pràcticament no es poden pagar les nòmines de la Generalitat". Oriol Pujol ha anat un pas més enllà del que s'havia dit fins ara sobre l'actual situació econòmica de la Generalitat i en unes declaracions a COM Ràdio s'ha referit a la situació de la caixa del Parlament com "dramàtica". "Ja sé que el govern ha de ser més prudent, però jo no tinc perquè ser tan prudent", ha rematat el president del grup de CiU al Parlament.

"Estem fotuts"

Oriol Pujol ha justificat així que el president de la Generalitat, Artur Mas, viatgés dilluns en classe turista en el seu vol a Madrid, per llançar un "missatge" d'austeritat a la ciutadania. El missatge de Mas, segons Pujol, pretenia deixar clar que "estem fotuts, la situació és molt complicada financerament parlant i jo vaig en classe turista de la forma més austera possible".

Homs: "No vull entrar en si podem pagar o no"

Preguntat sobre aquestes paraules, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha defugit pronunciar-se de nou sobre la qüestió. Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, quan un periodista li ha preguntat si estaven en perill les nòmines que paga el govern Homs ha dit que ell es remetia a les explicacions que divendres passat va donar el conseller Mas-Colell i ha tornat a reiterar que s'han pres mesures per posar-hi remei. Segons Homs, la situació "és delicada" i per això el govern s'ha afanyat a aplicar mesures per posar-hi remei. El portaveu ha dit que no volia entrar en polèmiques amb els grups polítics del govern anterior però que les dades "són les que són" i per tant "són indissimulables".

"No vull entrar en si podem pagar les nòmines o no", ha reiterat més endavant, preguntat de nou per un periodista. Homs ha dit que no volia enviar un missatge d'alarma a la ciutadania i que pràcticament no hi havia hagut novetats des de la compareixença del conseller d'Economia.

D'altra banda, Homs ha explicat que durant les properes setmanes aprovaran el projecte de llei per autoritzar operacions financeres per tal de poder-se endeutar quan el govern així ho permeti. El portaveu també ha explicat l'aprovació de les 600 places més de Mossos pel desplegament al territori i ha afirmat que hi ha converses obertes amb tots els grups per substituir el cap de l'Oficina Antifrau. Homs també ha dit respecte a la supressió de la mesura dels 80 per hora que "hi ha hagut opinions per a tots els gustos", però que "si es llegeix el programa electoral de CiU, es veurà que hem complert amb el compromís de derogar els 80".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut