Madrid

El PP exigeix al govern evitar per tots els mitjans que Batasuna es presenti

El PP no vol ni sentir a parlar de la possibilitat que l'esquerra abertzale estigui present a les eleccions municipals del maig. Els populars han exigit al govern espanyol que usi "tots" els instruments legals perquè Batasuna no estigui en les institucions. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha reclamat el compliment amb "exactitud" de la llei de partits, alhora que ha advertit al govern espanyol que si permet que l'Esquerra Abertzale es presenti, els retiraran el seu suport en la política antiterrorista.

Actualitzat
La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, ja ha demanat a l'executiu Zapatero que "utilitzi tots els instruments que li dóna l'estat de dret per impedir que Batasuna pugui estar una altra vegada en les institucions". Per part dels populars, segons ha dit, faran "tot el que està al seu abast" perquè l'esquerra abertzale no estigui als comicis.

"Batasuna no pot presentar-se a les eleccions ni amb un nou partit, ni amb llistes blanques, ni formant part d'altres partits legals o de llistes d'altres partits legals", ha declarat Cospedal en roda de premsa. Segons ha afegit, l'únic camí possible per a ETA i el seu entorn és "dissoldre's, entregar les armes, demanar perdó a les víctimes, condemnar la violència des de ja i per tot el que han estat fent des de fa molts anys".

Negociació amb ETA?

Pel que fa a les declaracions de l'exministre Jaime Mayor Oreja sobre una negociació que el govern espanyol mantindria oberta amb la banda terrorista, Cospedal ha reiterat la seva convicció que l'única opció possible per a ETA és la seva desintegració sense contrapartides. De tota manera, la secretària general del PP ha recordat que Mayor és membre del comitè de direcció. I ha conclòs: "El govern espanyol no ens ha explicat que estigui negociant amb ETA".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut