Vitòria

El lehendakari diu que l'esquerra abertzale ha d'aconseguir que ETA deixi les armes

El lehendakari Patxi López ha comparegut davant els mitjans de comunicació per valorar la presentació del nou partit de l'esquerra abertzale. López considera el discurs innovador perquè la nova formació rebutja la violència, inclosa la d'ETA. Però pel lehendakari no n'hi ha prou. El comunicat que ha llegit davant els mitjans sense acceptar preguntes reclamava als abertzales que més enllà de declaracions benintencionades posin sobre la taula fets palpables que esvaeixin qualsevol dubte. Aquests fets, ras i curt, passen perquè pressionin ETA perquè abandoni les armes.

Actualitzat
Patxi López diu que els abertzales ha fet passos en la bona direcció, però que la història recent ensenya que amb bones intencions no n'hi ha prou. L'esquerra abertzale s'ha desmarcat de l'ús de la violència amb finalitats polítiques en l'acte de presentació del nou partit.

El lehendakari, amb tot, diu que han de ser els tribunals els que valorin si els abertzales radicals compleixen els requisits per participar de la democràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut