Londres

Nokia s'alia amb Microsoft per fer "un nou sistema mòbil global"

L'acord permetrà al sistema Windows Phone ser la plataforma dels seus telèfons intel·ligents. L'anunci del fabricant líder mundial d'aparells mòbils és la principal mesura de la nova línia estratègica presentada en una jornada amb inversors a Londres. Els experts ja havien especulat amb un acostament de Nokia al gegant informàtic nord-americà arran del canvi a la direcció de la companyia finlandesa amb l'entrada d'un exdirectiu de Microsoft. Nokia vol refer-se en un mercat amb l'iPhone d'Apple com a referència. En aquest marc, es plantegen fer "un nou sistema mòbil global".

Actualitzat
Nokia i Microsoft volen construir una "gran aliança estratègica" per unir forces i crear un "nou ecosistema mòbil global". Fruit de la unió, Nokia adoptarà en un futur el sistema operatiu mòbil de Microsoft, Windows Phone, per als seus "smartphones" així com el buscador Bing. En aquest sentit, el grup finlandès assegura que podrà ajudar a impulsar el futur del Windows Phone amb la seva experiència en el disseny de "hardware" i el suport d'idiomes, i a la vegada fer que arribi a més punts, segments de mercat i regions geogràfiques.

Els dos grups han anunciat també que treballaran conjuntament per integrar "actius clau" i crear noves ofertes de servei integrals mentre amplien la seva oferta de productes i serveis encaminats a nous mercats.

Els experts ja havien especulat amb un acostament de Nokia al gegant informàtic nord-americà arran del canvi a la direcció de la companyia finlandesa amb l'entrada d'un exdirectiu de Microsoft. Nokia vol refer-se en un mercat amb l'iPhone d'Apple com a referència i en competència amb d'altres com Blackberry o els telèfons amb tecnologia Android de Google.
Anar al contingut