Les marques afectades són deu entre les quals Clesa, Dhul o el club de futbol Rayo Vallecano.
Les marques afectades són deu entre les quals Clesa, Dhul o el club de futbol Rayo Vallecano.
Madrid

Nueva Rumasa: Salgado diu que el govern va fer tot el possible per avisar

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, s'ha referit al "cas Nueva Rumasa" assegurant que tant el govern com la Comissió Nacional de Valors van fer tot el possible per avisar els inversors sobre les emissions de pagarés. Entre les empreses del grup que s'han declarat insolvents hi ha Clesa, Dhul, Elgorriaga o el club de futbol Rayo Vallecano.

Actualitzat
"Uneix-te a nosaltres i hi sortiràs guanyant" és l'eslògan que llança el mateix José María Ruíz-Mateos en l'anunci de la pàgina web de Nueva Rumasa. Però no ha estat així per als més de 5.000 inversors que van apostar pel conglomerat empresarial atrets pels alts interessos que oferia.

La vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, s'ha referit a aquesta qüestió assegurant que tant el govern com la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) van fer tot el possible per avisar els inversors sobre l'emissió de pagarés de Nueva Rumasa.

Nueva Rumasa va efectuar aquestes emissions per aconseguir fons de particulars en els darrers mesos, operació que, a banda de resultar infructífera, va provocar fins a set advertiments de la CNMV sobre els riscos de les inversions. Finalment, aquesta setmana, deu de les empreses del grup començaven el procés concursal per afrontar un deute de 700 milions d'euros.

Ruíz-Mateos, acompanyat de sis dels seus fills (només els homes de la família) anunciava aquest dijous l'inici d'aquest procés, en un intent de tranquil·litzar els seus inversors i de protegir els interessos tant dels treballadors com de tots aquells que han confiat en ell.

Entre les empreses de Nueva Rumasa que s'han declarat insolvents hi ha Clesa, Dhul, Elgorriaga o el club de futbol Rayo Vallecano.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut