GISA és l'organisme de la Generalitat que s'encarrega d'administrar l'adjudicació de les infraestructures.
GISA és l'organisme de la Generalitat que s'encarrega d'administrar l'adjudicació de les infraestructures.
Girona

Tres detinguts més pel cas de suposades adjudicacions irregulars de Gisa

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones més presumptament relacionades amb el cas d'adjudicacions irregulars d'obres de carreteres de l'empresa de la Generalitat Gisa a Girona. Es tracta del gerent de l'empresa Servià Cantó de Pals i dos tècnics d'aquesta empresa.

Actualitzat
Fonts de l'empresa han confirmat a Catalunya Ràdio que les tres persones han anat a declarar aquest dimarts davant de la Guàrdia Civil i que han quedat en llibertat a l'espera de declarar davant del jutge que porta el cas de presumptes adjudicacions irregulars d'obres públiques a empreses privades a Girona durant la legislatura anterior.

La Guàrdia Civil acusa els tres detinguts dels delictes de suborn i alteració dels preus de concursos i subhastes públiques. Les fonts de l'empresa consultades per aquesta emissora neguen, però, aquestes acusacions i asseguren que encara no saben què se'ls imputa perquè hi ha secret de sumari.

Els fets estan relacionats amb l'operació de la Guàrdia Civil contra una suposada trama d'empreses gironines que s'haurien beneficiat de l'adjudicació d'obres públiques, principalment carreteres, a través de Gisa. En l'operació, la Guàrdia Civil ja va detenir el gerent d'obres de Gisa a Girona, Jordi Vergé, i Joan Mozo, alt càrrec de l'empresa Rubau Tarrés, que van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge. També al president de l'empresa, Josep Rubau.
Anar al contingut