Joan Laporta s'ha dirigit als socis i aficionats del Barça. (Foto: ACN)
Barcelona

Joan Laporta deixa el subgrup de Solidaritat Catalana al Parlament i serà diputat no adscrit

El líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha anunciat aquest dimecres que abandona el subgrup parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència. L'expresident blaugrana seguirà formant part del Grup Mixt, des d'on exercirà les seves responsabilitats com a diputat no adscrit.

Actualitzat
Laporta ha pres aquesta decisió després de les diferències evidenciades la setmana passada amb la resta de la coalició independentista. El diputat va anunciar la intenció de concórrer a les eleccions municipals de Barcelona conjuntament amb Esquerra Republicana i Reagrupament, mentre que la resta de formacions de SI volien presentar-se per separat.

Aleshores, l'alcaldable d'ERC per Barcelona, Jordi Portabella, va picar l'ullet a Laporta oferint-li un lloc destacat a les llistes, que Laporta encara no ha acceptat. Aquest dimecres al vespre, Portabella ha presentat els eixos centrals del seu programa per a les eleccions del 22 de maig que ve, un acte en el qual s'esperava la presència del ja exlíder de SI com a mostra de suport al projecte. Però la fotografia no s'ha pogut fer. Laporta no hi ha pogut assistir perquè la conferència ha coincidit amb el ple del Parlament. Tot i això, Portabella li ha obert les portes perquè s'integri a la seva candidatura. L'alcaldable ha explicat que aspira a construir un nou espai polític que englobi els diferents sectors de l'independentisme. Ho ha batejat com a "tercer espai".

Tant des d'Esquerra com des de Democràcia Catalana han assegurat que estan buscant una data per fer un acte públic conjunt.
Anar al contingut