Barcelona

TV3 HD ja emet la programació habitual de TV3 de manera simultània

El canal d'alta definició de TV3, que estava en fase de proves, el TV3 HD, ha començat a emetre aquest dilluns la programació habitual de TV3 de manera simultània. Així doncs, es poden veure amb la màxima qualitat els programes enregistrats en alta definició. Això vol dir imatges més nítides, amb més espectacularitat i més qualitat. Els programes amb la definició estàndard, però, també estan adaptats perquè es vegin més bé.

Actualitzat
L'any 2007, per Sant Jordi, Televisió de Catalunya va començar les emissions en proves del primer canal en alta definició de tot Espanya. Quatre anys després, al canal TV3 HD li ha arribat la majoria d'edat i, a partir d'aquest dilluns, ha començat a emetre tota la programació de TV3 amb la millor qualitat.

Per beneficiar-se d'aquesta millora en la imatge, primer s'ha de viure en una zona on arribi el senyal del segon múltiplex de TVC, que ja cobreix el 92% de la població. Tot i viure en una zona amb cobertura de TV3 HD, a vegades pot ser que l'antena comunitària no disposi del mòdul que amplifica el senyal. En aquests casos, convé adreçar-se a l'instal·lador de telecomunicacions habitual.

Altres inconvenients són els descodificadors de TDT que no estan preparats per a l'HD o els televisors que no són Full HD. El cap d'explotació i producció de TVC, Amadeu Gassó, ha explicat, en aquest sentit, que l'espectador té dues opcions: canviar el televisor o "comprar-se un descodificador de TDT HD, que estan preparats per rebre els senyals d'alta definició i no són cars".

Si ja veu el canal de TV3 en alta definició sense problemes, la recomanació és que es resintonitzi el comandament i s'assigni el canal TV3 HD al botó on fins ara hi havia TV3.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut