Madrid

L'ambaixada espanyola troba sans i estalvis tots els ciutadans de l'Estat que es té constància que viuen al Japó

L'ambaixada d'Espanya al Japó ha localitzat tots els ciutadans de l'Estat que consten com a residents al Japó. Trenta hores després del terratrèmol, ha pogut constatar que sis persones que viuen a Ibaraki, a 300 quilòmetres de la capital, no han patit danys pel sisme. No es descarta que hi hagi alguna víctima del terratrèmol de la qual no es tingui constància.

Actualitzat
L'ambaixada d'Espanya al Japó ha confirmat que tots els espanyols residents al país asiàtic "estan bé". A primera hora de dissabte ja s'havia pogut contactar amb 17 persones, però en quedaven nou encara desaparegudes.

Tres eren membres d'una família registrada a la província de Miyagi, però que finalment s'ha descobert que viuen al Perú. Sis més són a Ibaraki però l'ambaixada no té constància que s'hagin vist afectats pel terratrèmol de 8,9 graus en l'escala oberta de Richter.

També estan sans i estalvis els sis treballadors espanyols que estaven de pas a la ciutat de Senday, una de les més afectades.

L'ambaixada no té constància que hi hagi cap ciutadà amb passaport espanyol a la zona on s'ubica la planta nuclear de Fukushima, que està en alerta per possible contaminació nuclear.

El Ministeri d'Afers Exteriors està en contacte amb l'ambaixada a Tòquio per saber l'última hora de la situació d'aquests ciutadans espanyols. Ho ha explicat el ministre de Presidència, Ramón Jáuregui, que ha estat l'encarregat d'informar-ne en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Jáuregui, que ha traslladat el condol i la solidaritat del poble espanyol als afectats per aquest "terrible" terratrèmol, ha assegurat que està disposat a enviar al Japó l'ajuda humanitària i d'emergència que les autoritats d'aquell país sol·licitin.


ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut