Estat en què va quedar la cistella de l'atracció després de l'accident. (Foto: ACN)
Estat en què va quedar la cistella de l'atracció després de l'accident. (Foto: ACN)
Barcelona

La mala qualitat de les varetes d'acer de l'ancoratge d'El Pèndol va causar l'accident del Tibidabo

La mala qualitat de les varetes d'acer de l'ancoratge d'El Pèndol va provocar l'accident del juliol passat al parc d'atraccions del Tibidabo que va costar la vida a una jove. És el que conclou l'informe pericial ordenat pel jutjat que investiga el cas. Segons l'estudi els punts d'ancoratge van cedir i es van trencar amb el pas del temps i per fatiga del material perquè l'acer no era de bona qualitat. La fiscalia ja ha anunciat que demanarà la imputació de tècnics i dissenyadors de l'atracció.

Actualitzat
Els pèrits conclouen que la selecció del material no va ser la correcta, i per tant apunten que va badar el fabricant i també l'instal·lador en el moment de col·locar l'atracció. L'informe pericial també conclou que hi va haver una incorrecta aplicació del morter de ciment que es va fer servir per acoblar l'atracció a la base de l'ancoratge.

Fonts pròximes al cas han explicat a Catalunya Ràdio que les inspeccions haurien d'haver detectat el mal estat de les varetes d'acer. És per tot això que a finals d'aquesta setmana la fiscalia concretarà la demanda d'imputacions per aquest cas davant del jutjat.

Petició per imputar tècnics i dissenyadors

La fiscalia demanarà que s'imputi per homicidi i lesions per imprudència tant els professionals que van intervenir en el disseny de la instal·lació del projecte com els que es van encarregar de dirigir i executar l'obra. De moment, ja se sap que tots ells seran citats a declarar.

Recordem que l'accident que va patir la instal·lació del Tibidabo El Pèndol, va costar la mort d'una jove de 15 anys.



Anar al contingut