Barcelona

La CCMA aprova iniciar el procés de conversió del grup en una única societat de mitjans

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat en la sessió plenària d'aquest dimecres un conjunt de mesures i d'acords que tenen com a objectiu iniciar el procés de conversió del grup en una única societat de mitjans i continuar la política de contenció de la despesa. Donat el context econòmic actual i la necessitat de constant adaptació a l'entorn audiovisual, el Consell de Govern considera prioritari millorar l'eficiència i l'eficàcia de l'estructura del grup d'empreses de la CCMA. Els acords adoptats han de permetre mantenir el nivell de qualitat i competitivitat dels continguts i serveis multicanal que els mitjans de la Corporació ofereixen a la societat com a servei públic fonamental.

Actualitzat
Amb el pla de mesures aprovat, es volen reduir les necessitats financeres de la CCMA i s'afronta el fet que el preacord del conveni TVC-CCMA per al període 2009-2011 no ha rebut l'informe favorable preceptiu de la Generalitat, la qual cosa impedeix implantar-lo.

Les decisions adoptades han de permetre mantenir el nivell de qualitat i competitivitat dels continguts i serveis multicanal que els mitjans de la Corporació ofereixen a la societat com a servei públic fonamental.

El Consell de Govern ha adoptat, per onze vots favorables i una abstenció, els acords següents:

Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva
La CCMA elaborarà un projecte que condueixi a la fusió per absorció per part de Televisió de Catalunya de les empreses Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva. La fusió permetrà reduir la subcontractació i ajustar els serveis multicanal a les necessitats estratègiques del grup.

Retribucions salarials i racionalització de les estructures directives

La CCMA considera necessari prendre mesures perquè les retribucions dels treballadors de les empreses del grup es redueixin un 5% i per equiparar la reducció salarial a la d'altres serveis públics fonamentals. Alhora, la CCMA considera que cal iniciar una negociació col·lectiva que condueixi a un conveni únic en el marc d'una única societat de mitjans.

Una altra mesura en matèria de racionalització i optimització de la plantilla serà l'actuació sobre les estructures directives i de comandament de les empreses de la CCMA en el context de l'estratègia de tendir cap a la unificació del grup.

Racionalització d'espais
El Consell de Govern ha decidit emprendre un projecte de racionalització d'espais que afectaran diverses instal·lacions. Algunes actuacions previstes són el trasllat del personal que ocupa l'edifici de la CCMA del carrer Ganduxer de Barcelona a altres seus i la venda d'immobles i concentració de delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut