Boi Ruiz, amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Boi Ruiz, amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Boi Ruiz justifica la reducció de llits a Bellvitge per l'entrada en funcionament d'altres hospitals

El conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha justificat la reducció de llits a Bellvitge a una pèrdua de la demanda per l'entrada en funcionament d'altres hospitals, com el de Sant Joan Despí. El conseller de Salut ha matisat que la retallada del 10% al sistema sanitari afecta el conjunt del Departament, i no cada centre. Boi Ruiz ha reconegut, però, que les mesures d'estalvi comportaran acomiadaments de personal interí.

Actualitzat
Els gerents dels hospitals catalans han de presentar aquest dijous els plans per ajustar el pressupost a la retallada del 10% que els demana la Generalitat. La voluntat és mantenir serveis i plantilla, però amb menys diners. En aquest context, alguns, com el de Bellvitge, ja han explicat a què els obligarà aquesta retallada, explicacions a les quals ha respost el conseller de Sanitat, Boi Ruiz.

Ruiz, ha afirmat en el cas concret de l'Hospital de Bellvitge, que ha anunciat el tancament de quiròfans i de dues plantes com a conseqüències de la tisorada en el pressupost, el conseller justifica les retallades per l'increment de l'oferta hospitalària a la zona. El conseller ha assegurat que el tancament de plantes "no és res extraordinari" perquè el centre "no s'havia adaptat a la realitat del seu entorn"

En aquest sentit ha explicat que la xifra del 10% de reducció del pressupost, uns 1.000 milions d'euros, és sobre el conjunt del pressupost de Sanitat, però que a la xarxa assistencial només s'aplicarà una retallada d'uns 500 milions, que no serà de la magnitud "que de vegades es vol explicar".

En termes més generals, el titular de Salut ha afegit que els plans de xoc encara no són en ferm i que s'han d'acabar de precisar. Considera que cal prendre accions urgents per protegir el sistema públic de salut. Ruiz ha explicat que estan a l'espera de rebre les propostes de cada centre per reduir despesa. Després les avaluaran per comprovar que no es posa en risc el sistema. Tot plegat per ajustar-se als nous pressupostos i retallar dèficit.

Boi Ruiz feia ahir aquestes declaracions en la presentació de "Healthequity", una entitat de capital risc que té per objectiu fomentar la creació d'empreses d'innovació sanitària a Catalunya. L'entitat, impulsada pel Col·legi de Metges, disposarà de la col·laboració financera dels sectors públic i privat, amb la inversió de diversos laboratoris.





Anar al contingut