Madrid

L'execonomista en cap de l'FMI afirma que "Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món"

L'execonomista en cap de l'FMI Kenneth Rogoff ha afirmat que "Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món". Mentre ha considerat que hi ha una "alta probabilitat" que Espanya hagi de recórrer a l'ajuda financera d'Europa, l'economista i professor de la Universitat Harvard ha parlat de Catalunya com un dels actius de l'Estat. Rogoff també ha dit que un estancament econòmic de cinc anys és un escenari "força realista".

Actualitzat
El professor d'economia de la Universitat Harvard ha dibuixat un panorama força desesperançador per a Espanya tot i reconèixer que "té multinacionals que són excel·lents i algunes regions com Catalunya que, aïllada, seria un dels països més rics del món".

Tot i això, el que va ser economista en cap de l'FMI ha dit que ara mateix hi ha una "alta probabilitat" que Espanya hagi de recórrer a l'ajuda financera d'Europa i remarca que "si no existís Europa, Espanya ho estaria passant malament".

Rogoff argumenta que a Espanya li caldrà ajuda externa quan Grècia, Irlanda i "probablement" Portugal hagin de reestructurar el seu deute, perquè això "tornarà bojos els mercats i Espanya necessitarà algun tipus d'auxili". Així i tot, en una entrevista concedida a la revista "Capital", l'economista ha assegurat que Espanya pot estar tranquil·la en aquest sentit perquè seria "inimaginable" que Europa deixés que Espanya fes fallida sense prestar-li ajuda.

L'economista ha subratllat que el gran llast que té Espanya a l'hora de crèixer és la seva taxa d'atur del 20%, però alhora ha considerat que cal arribar a un creixement del 3% o del 4% perquè aquesta dada es redueixi. Per això, ha conclòs que Espanya ha d'afrontar una "profunda reforma estructural" i "mesures de gran abast".

L'execonomista en cap de l'FMI acaba de presentar el llibre "This time is different", en què sosté que la crisi econòmica mundial actual no es pot comparar amb altres precedents perquè actualment el món està evolucionant "a una gran velocitat" en molts aspectes. Respecte al futur, Rogoff conclou que la previsió que té més números d'encertar és que "l'Àsia i els mercats emergents continuaran creixent més ràpid que les economies desenvolupades" i que això permetrà que molta gent segueixi sortint de la pobresa.
Anar al contingut