Un policia consola un dels testimonis de l'esdeveniment. (Foto: Reuters)
Un policia consola un dels testimonis de l'esdeveniment. (Foto: Reuters)
Alphen aan den Rijn

L'autor del tiroteig en el centre comercial holandès tenia llicència d'armes

El presumpte autor del tiroteig que va tenir lloc dissabte en un centre comercial a la localitat holandesa d'Alphen aan den Rijn era un jove de 24 anys membre d'un club de tir i amb llicència d'armes, segons han informat avui les autoritats locals.

Actualitzat
El suposat responsable de la matança de set persones, que es va suïcidar d'un tret al cap després d'obrir foc a l'entrada d'un centre comercial, era un jove autòcton anomenat Tristan van der Vlis.

El succés va tenir lloc dissabte al migdia en un concorregut centre comercial ubicat a uns vint quilòmetres d'Amsterdam, al sud-oest del país. Un total de sis persones van morir al lloc dels fets i una setena ho va fer a l'hospital, on encara resten ingressats deu ferits més, tres en un estat greu. L'autor del tiroteig, a més a més, havia deixat al seu cotxe una nota indicant que havia col·locat una sèrie d'explosius a tres centres comercials holandesos, una informació que va ser posteriorment descartada per la policia.

Van der Vlis va ser interrogat per la policia l'any 2003 per violar la llei holandesa d'armes. Segons ha informat Radio Netherlands, malgrat això, més tard se li va concedir el permís necessari per poder tenir armament. El jove posseïa legalment un total de cinc armes de foc, tres de les quals duia a sobre quan es van produir els fets. No obstant això, segons els testimonis presencials, el jove hauria disparat amb una arma automàtica o una metralladora, un tipus d'armament que, de fet, no podia haver obtingut legalment, segons van explicar les autoritats locals.

En una roda de premsa celebrada dissabte, la fiscal Kitty Nooy va desmentir que el jove provingués "d'un entorn militar" i va assenyalar que el jove hauria deixat una carta d'acomiadament per a la seva mare, amb la qual vivia en un apartament de la localitat.

Més de 4.000 persones ja han deixat el seu condol a les víctimes al web www.condoleance.nl. Tanmateix, ahir la policia de Rotterdam va detenir un adolescent de 17 anys a la localitat de Hoogvliet per afirmar a la xarxa social Twitter que la matança d'ahir "seria repetida" al mateix lloc.

El succés, que ha generat una gran commoció a Holanda, ha reobert el debat sobre la legislació per la tinença d'armes de foc.
Anar al contingut