El president espanyol, al míting de la festa de la rosa del PSE. (Foto: EFE)
Zapatero recepta més compromís i paciència a l'esquerra abertzale. (Foto: EFE)
Durango

Zapatero demana als abertzales més passos ferms per convèncer del seu rebuig a la violència

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, reclama compromís i paciència a l'esquerra abertzale. El cap de l'executiu assegura que amb quatre mesos no n'hi ha prou per convèncer tothom del rebuig a la violència, tenint en compte que fa 40 anys que ETA mata. Zapatero insta l'esquerra abertzale a fer més passos ferms i decidits cap a la no-violència. El president del govern és encara més clar amb ETA. Només espera un pas de la banda: "Un pas enrere: la renúncia definitiva a la violència sense cap condició."

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero, ha aprofitat una visita al País Basc per demanar a l'esquerra abertzale més passos ferms i decidits si és que vol convèncer del seu rebuig a la violència d'ETA.

A la tradicional festa de la rosa del PSE a Durango, el president del govern espanyol ha recordat als abertzales que "quatre mesos no són suficients per convèncer, sobretot després de quaranta anys de violència d'ETA".

Zapatero diu que cal que facin més passos "per rebutjar, allunyar-se definitivament de la violència i ser partícips de la democràcia, que sempre obre la porta als que en volen ser partícips de veritat".

El missatge per a ETA és encara més concís. Zapatero diu que només espera un pas de la banda: "un pas enrere", és a dir, la renúncia definitiva a la violència "sense cap condició".

El president de l'executiu ha reiterat que el govern "ni para ni pararà" un sol dia i no deixarà "respirar" la banda perquè "no agafi aire".

En ple debat polític sobre la lluita antiterrorista, Zapatero ha aprofitat la seva presència a Euskadi per reiterar al PP que no utilitzi el terrorisme com una arma partidista.
Anar al contingut