Cuba

El congrés escull Raúl Castro com a successor de Fidel al capdavant del partit

Fidel Castro ha assistit, de forma inesperada, a la clausura del VI congrés del Partit Comunista, on ha estat rebut amb una forta ovació pels mil delegats presents a l'acte. Amb evidents dificultats de moviment pel seu delicat estat de salut, Castro ha agraït la rebuda i ha confirmat que ha renunciat definitivament a la direcció del Partit Comunista cubà. Aquesta mateixa tarda, el Congrés ja ha escollit Raúl Castro com a secretari general del partit, i ha oficialitzat així la successió del seu germà. El sisè congrés es recordarà com el de la reobertura econòmica, amb mesures per potenciar la iniciativa privada i el cooperativisme, sobretot en l'agricultura.

Actualitzat
El sisè congrés del partit comunista ha donat llum verda a les reformes de reobertura econòmica de Raúl Castro, amb mesures per potenciar, a banda de la iniciativa privada, la inversió estrangera i el cooperativisme, sobretot en l'agricultura. Unes mesures que volen evitar les grans importacions d'aliments que fa el govern cubà. No es tracta, però, d'un canvi de model ja que l'objectiu continua sent mantenir la continuïtat del socialisme

La mala gestió del sector agrari ha fet que, en els últims anys, Cuba hagi hagut d'importar una gran quantitat d'aliments. Ara aquesta situació es vol canviar i el govern de Raúl Castro ha posat més d'un milió d'hectàrees en usdefruit per a petits pagesos.

A més, el nou pla recull que les empreses estatals seran la base, però s'acomiadaran més d'un milió de funcionaris. A canvi, els cubans podran muntar un negoci propi o podran comprar i vendre cases i cotxes, entre altres punts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut