Imatge del web Koomic.com de lectura i compra de còmics digitals.
Imatge del web Koomic.com de lectura i compra de còmics digitals.
Barcelona / Victòria Miró

Una empresa catalana crea la primera botiga virtual per a còmics digitals de l'Estat

Una empresa catalana ha creat Koomic.com, la primera botiga virtual per a còmics digitals de l'Estat. Es tracta d'un web que permet la compra i lectura dels còmics des de la pàgina, així com també la seva descàrrega en ordinadors i e-readers, i també per mitjà d'aplicacions per a iPad, iPhone i iPod Touch. El director del projecte, Àlex Samaranch, ha explicat al 3cat24 que en la seva primera setmana s'hi han registrat ja 2.000 usuaris. "La xifra mostra que hi ha hagut molta feina prèvia, per això alguns ens estàven esperant", ha explicat. Pel que fa al catàleg, van arrencar amb 24 títols i van incorporant quatre novetats cada setmana. Els preus dels còmics digitals es troben entre els 2 i els 6 euros.

Actualitzat
La primera botiga virtual de còmics digitals de tot l'Estat és de capital 100% català i es va presentar en el passat Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

És Koomic.com, una web de venda i lectura de còmics digitals que ofereix els seus títols en diversos formats. D'aquesta manera els usuaris poden llegir els còmics en un ordinador amb un navegador que accepti flaix, o des d'un iPhone, iPad o iPod Touch per als quals han desenvolupat aplicacions. També hi ha l'opció de descarregar-se el còmic com un arxiu e-Pub per a ordinador.

El director del projecte, Àlex Samaranch, ha explicat per al 3cat24 que Koomic.com ha aconseguit 2.000 usuaris registrats en la primera setmana i ofereix ja una trentena de títols, als quals aniran incorporant unes 4 novetats cada setmana. Sobre la política de preus, afirma: "Som un punt de venda, per tant, la decisió és de l'editor dels còmics, però nosaltres recomanem posar-los entre un 30 i un 40% més barats que en format paper."

Samaranch explica que Panini, una de les principals empreses d'edició de còmic amb les quals han signat un acord, vol fer una política agressiva de preus pels còmics digitals en la línia del model americà. "Als EUA es venen a 1,59 euros, però, esclar, allà la majoria de còmics tenen 40 pàgines i aquí sovint són més llargs".

Web viva

A banda del catàleg per a la lectura i compra de còmics digitals, Koomic.com ofereix als usuaris que hi puguin escriure els seus comentaris, un blog en el qual es parlarà de les darreres novetats de la botiga i del sector i un canal de contingut audiovisual amb entrevistes i reportatges sobre autors, editors i fans en general.

Pel que fa als còmics, el director de Koomic.com ha avançat que ben aviat oferiran continguts extra exclusius per a l'edició digital. "Volem mostrar el procés de creació del còmic, ensenyant les pàgines del còmic per capes: primer en llapis, després en color... Estem en converses amb els editors per fer-ho possible", ha explicat per al 3cat24.

Els creadors de Koomic.com sostenen que "ja fa temps que escoltem i llegim que els llibres i els còmics passaran del paper a les pantalles. La presència cada cop més gran de dispositius electrònics com l'iPad n'ha accelerat aquesta percepció". Per això pensen que és el moment que els lectors puguin trobar els seus títols preferits, així com les novetats en un format innovador i fàcil d'utilitzar, per convertir el còmic digital en el llenguatge del present.
Anar al contingut