París

França retira els cartells que adverteixen de la presència de radars i endureix les mesures per evitar accidents de trànsit

Desapareixen de les carreteres franceses els cartells que adverteixen de la presència de radars. El govern francès considera que anunciar-los en fa perdre l'eficàcia i que pot provocar més accidents si els conductors frenen bruscament en veure'ls. Les associacions de víctimes d'accidents celebren la decisió del govern francès.

Actualitzat
Amb l'augment d'un 12% de la sinistralitat a les carreteres respecte a l'any passat, el govern francès ha decidit endurir les penes per als infractors.

La mesura, proposada amb la intenció de millorar la seguretat vial, no satisfà gran part dels conductors; un 70% hi està en contra. "És millor que t'avisin amb el cartell i frenar suaument, que no frenar de forma brusca quan ja veus el radar", assegura una conductora. Un transportista exposa: "Jo no vaig tan de pressa. Condueixo per dins de París. Però de vegades em distrec, i potser em passo el límit de velocitat per pocs quilòmetres."

En canvi, l'advocada especialitzada en accidents de carretera Jehane Collard exposa contundentment: "Això és una hipocresia total. Posem radars, i després sabem on són. Així doncs, per a què serveixen?"

Entre les noves mesures aprovades es prohibiran els avisadors de radars, tant els aparells detectors com les aplicacions d'avís que es comercialitzen amb els GPSs.

El president de l'Associació de Prevenció a les Carreteres, Bernard Pottier, afirma que "és una bona decisió perquè la conjunció dels cartells i els avisadors de radar ha fet que els conductors es burlin dels radars i no respectin els límits de velocitat durant el recorregut."

Entre d'altres, també s'abaixarà fins a 30 quilòmetres per hora el límit de velocitat a dins dels municipis i els que excedeixin en més de 50 quilòmetres el límit fixat podrien fer front a 3 mesos de presó.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut